Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης – Συνεχίζουμε στην Ουκρανία

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης – Συνεχίζουμε στην Ουκρανία
Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως το Δικαστήριο θέλει να κινήσει δυο υποθέσεις κατά της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο επικαλούμενο αξιωματούχους, αναφέρει πως το Διεθνές ποινικό δικαστήριο θέλει να κινήσει δύο υποθέσεις (πρόκειται για τις κατηγορίες περί της μαζικής απαγωγής παιδιών από την Ουκρανία καθώς και για τα πλήγματα σε κρίσιμες ουκρανικές υποδομές) κατά της Ρωσίας για «εγκλήματα πολέμου».
«Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το δικαστήριο, δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του.
Έτσι το αντιμετωπίζουμε» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως όλα αυτά τα χρόνια κανένα διεθνές δικαστήριο, καμία δικαστική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να δώσει σημασία στην καταστροφή υποδομών και στις δολοφονίες αμάχων στο Donbass από τους Ουκρανούς εθνικιστές.

Συνεχίζουμε στην Ουκρανία

Κατόπιν, ο Peskov υπογράμμισε πως η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, καθώς, όπως είπε, οι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με στρατιωτικά μέσα.
«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες εκείνων των χωρών που έχουν ήδη καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να φέρουν τη λύση αυτής της σύγκρουσης σε ειρηνική κατεύθυνση, αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι ακόμη δυνατό.
Μέχρι στιγμής, αυτή η σύγκρουση επιλύεται με στρατιωτικά μέσα.
Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας.
Τώρα αυτό είναι δυνατό μόνο με στρατιωτικά μέσα, αν ληφθεί υπόψη και η τρέχουσα θέση των αρχών του Κιέβου» υποστήριξε ο Peskov.

Το Κίεβο να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε πως το Κίεβο πρέπει να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο έδαφος, διαφορετικά κάθε ειρηνευτική προσπάθεια θα είναι ανεπιτυχής.
«Όλες οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι γνωστές.
Η de facto κατάσταση και οι νέες πραγματικότητες είναι επίσης γνωστές.
Εάν δεν ληφθεί υπόψη το σύνολο αυτών των θεμάτων, η μετάβαση σε μια ειρηνική κατεύθυνση είναι αδύνατη» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος και στις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Giorgia Meloni ότι το Βατικανό είναι το καταλληλότερο μέρος για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης