Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Εντόπισε σημαντικές αδυναμίες στα οικονομικά αποτελέσματα 2022 - Αρνητική γνώμη από PwC

Credit Suisse: Εντόπισε σημαντικές αδυναμίες στα οικονομικά αποτελέσματα 2022 - Αρνητική γνώμη από PwC
Η Credit Suisse επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του 2022 που ανακοίνωσε στις 9/2, τα οποία έδειξαν καθαρή ζημία 7,3 δισ. ελβετικών φράγκων
Σχετικά Άρθρα
Οι καθαρές εκροές περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse μειώθηκαν αλλά "δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί", αναφέρει η ελβετική τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν "ουσιώδεις αδυναμίες" στις διαδικασίες για τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα  2022 και 2021.
Η ελβετική τράπεζα, η οποία βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων και απειλείται με κατάρρευση, δημοσίευσε την ετήσια έκθεση που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη, η οποία καθυστέρησε λόγω κλήσης της τελευταίας στιγμής από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Σύμφωνα με την Credit Suisse, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε ερωτήματα σχετικά με την τεχνική αξιολόγηση των αναθεωρήσεων που γνωστοποιήθηκαν προηγουμένως στις ενοποιημένες καταστάσεις ταμειακών ροών του 2020 και του 2019, καθώς και των σχετικών ελέγχων.
Στην ετήσια έκθεση της Τρίτης, η Credit Suisse αποκάλυψε ότι είχε εντοπίσει "ορισμένες ουσιώδεις αδυναμίες στον εσωτερικό μας έλεγχο της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης" για τα έτη 2021 και 2022.
Τα ζητήματα αυτά αφορούσαν την "αποτυχία σχεδιασμού και διατήρησης μιας αποτελεσματικής διαδικασίας αξιολόγησης κινδύνου για τον εντοπισμό και την ανάλυση του κινδύνου ουσιωδών ανακριβειών" και διάφορες αδυναμίες στον εσωτερικό έλεγχο και την επικοινωνία.
Παρόλα αυτά, η τράπεζα δήλωσε ότι ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι οι οικονομικές καταστάσεις της για τα εν λόγω έτη "παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την ενοποιημένη οικονομική κατάσταση [της]".
Η Credit Suisse επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του 2022 που ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου, τα οποία έδειξαν καθαρή ζημία 7,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το σύνολο του έτους.

Αρνητική γνώμη από την PwC

«Η PwC, η ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών που πραγματοποίησε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι οποίες περιλαμβάνονται στην παρούσα ετήσια έκθεση, έχει εκδώσει αρνητική γνώμη σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου επί της χρηματοοικονομικής αναφοράς στις 31 Δεκεμβρίου 2022», ανέφερε η Credit Suisse.

Παραιτείται από αμοιβή 1,6 εκατ. δολ. ο πρόεδρος

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Credit Suisse Group Axel Lehman παραιτείται από την ετήσια αμοιβή του -ύψους 1,5 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων (1,6 εκατ. δολάρια)– για τον πρώτο χρόνο της θητείας του, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις της από την οικονομική κρίση του 2008, σύμφωνα με το Bloomberg.
Με την παραίτηση από την αμοιβή του, ο πρόεδρος εντάσσεται στη λίστα των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της Credit Suisse που δεν λαμβάνουν μπόνους για το προηγούμενο έτος.
Σημαντικές απώλειες καταγράφει και σήμερα η μετοχή της ελβετικής τράπεζας, στο -5%, μετά τη χθεσινή κατάρρευση της τάξης του 12%.

CS_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης