Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Kherson θα επιστρέψει σύντομα στη Ρωσία – Αποτυγχάνουν οι Ουκρανοί να περάσουν το Δνείπερο

H Kherson θα επιστρέψει σύντομα στη Ρωσία – Αποτυγχάνουν οι Ουκρανοί να περάσουν το Δνείπερο
Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν έχουν τη στήριξη του ντόπιου πληθυσμού αναφέρει ο Volodymyr Saldo, κυβερνήτης της Kherson
Σχετικά Άρθρα
Πολύ σύντομα ολόκληρη η επαρχία της Kherson θα επιστρέψει στη Ρωσία υποστηρίζει ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Volodymyr Saldo, ο οποίος επισημαίνει ότι οποιαδήποτε απόπειρα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να διασχίσουν το Δνείπερο και να περάσουν στην ανατολική πλευρά του, καταλήγει σε τεράστια αποτυχία.
«Ειλικρινά, το εσωτερικό μου συναίσθημα είναι ότι ακόμα και αύριο είμαι έτοιμος να επιστρέψω στην Kherson και να αρχίσω τις εργασίες αποκατάστασης.
Όμως υπάρχει και ένα στρατιωτικό μυστικό.
Θα πω μόνο το εξής, ότι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον και ως επιβεβαίωση ότι η ημερομηνία αυτή δεν είναι μακριά, θα αναφέρω πως έχει η κατάσταση στην πόλη, όπου οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να βασίζονται στη στήριξη των κατοίκων» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Saldo, αναφέροντας πως αυτοί που έμειναν εκεί περιμένοντας τον ουκρανικό στρατό, τώρα επιθυμούν το ακριβώς αντίθετο.

Δεν μπορούν να κρατήσουν

Όπως λέει, πλέον και το Κίεβο αντιλαμβάνεται και δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι μπορεί να κρατήσει την Kherson, αναφέροντας πως υλικά πράγματα αξίας αφαιρούνται, η πολιτιστική κληρονομιά των μουσείων της Kherson λεηλατούνται ενώ και οι γιατροί μετακινούνται προς τη δυτική Ουκρανία.

Αδύνατο να διασχίσουν το Δνείπερο

Αναφερόμενος στις προσπάθειες των Ουκρανών να διασχίσουν το Δνείπερο και να περάσουν στην ανατολική ακτή του, εκεί όπου βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις, ο Saldo κάνει λόγο για αποτυχία του ουκρανικού στρατού.
Όπως λέει, το ουκρανικό πυροβολικό περιορίζεται σε μάχες κατά μήκος του ποταμού και σε γενικές γραμμές, κανείς δεν μπορεί να ενοχλήσει τη ρωσική παρουσία ανατολικά του ποταμού.
Υπενθυμίζεται πως η επαρχία και η πόλη της Kherson ήταν οι πρώτες που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις με την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία.
Η επαρχία κατόπιν σχετικού δημοψηφίσματος προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία το περασμένο φθινόπωρο, αν και μια αντεπίθεση των Ουκρανών είχε ως αποτέλεσμα οι ουκρανικές δυνάμεις να καταλάβουν την πόλη και το μέρος της επαρχίας που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Δνείπερου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης