Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: «Άλμα» 2,6%, στα 1.916,50 δολάρια η ουγγιά - Υψηλά κέρδη για όλα τα μέταλλα

Χρυσός: «Άλμα» 2,6%, στα 1.916,50 δολάρια η ουγγιά - Υψηλά κέρδη για όλα τα μέταλλα
΄Άνοδο + 6,9% είχε το ασήμι και + 8,4% είχε το παλλάδιο
Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλο «άλμα» και σε υψηλό πέντε εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός, που είχε υψηλή ζήτηση λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου και της κατακόρυφης πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων στον απόηχο των τριγμών της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank.
«Με την απόδοση του αμερικανικού διετούς ομολόγου να έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 1% σε λιγότερο από μία εβδομάδα και την αγορά να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την τιμολόγηση μίας αύξησης επιτοκίων, ο χρυσός πρέπει να ανέβει υψηλότερα», εκτιμά ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank, επισημαίνοντας ότι «ο χρυσός είναι το πλέον ευαίσθητο εμπόρευμα απέναντι στα ομόλογα και το δολάριο».
Η πορεία των τιμών δείχνει μία ραγδαία ανάκαμψη για τον χρυσό, ο οποίος πριν την κατάρρευση της SVB την περασμένη εβδομάδα ήταν στο -12% από τις αρχές του 2023, αλλά πλέον έχει εκτιναχθεί πλέον πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, σηματοδοτώντας αλλαγή μομέντουμ.
«Ο χρυσός μοιάζει να εκπληρώνει την εντολή του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο», σχολιάζει ο Bart Melek της TD Securities.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού κατέγραψε «άλμα» 2,6% ή 49,3 δολαρίων κι έκλεισε στα 1.916,5 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 2 Φεβρουαρίου.
Ακόμα καλύτερα κινήθηκε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να πραγματοποιεί ράλι 6,9% στα 21,92 δολάρια.
Στα υπόλοιπα μέταλλα το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 8,4% στα 1.476,7 δολ. η πλατίνα κέρδισε 4,4% στα 1.004,9 δολ. και ο χαλκός σημείωσε μικρά κέρδη 0,6% στα 4,05 δολ. η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης