Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Αγροτικές κινητοποιήσεις για να μπει φρένο στις απεριόριστες εισαγωγές αδασμολόγητων ουκρανικών σιτηρών

Βουλγαρία: Αγροτικές κινητοποιήσεις για να μπει φρένο στις απεριόριστες εισαγωγές αδασμολόγητων ουκρανικών σιτηρών
Μετά τους αγρότες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, και οι καλλιεργητές της Βουλγαρίας διαμαρτύρονται για τις αθρόες εισαγωγές αδασμολόγητων ουκρανικών σιτηρών στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Διαδηλωτές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε τρεις βουλγαρικές περιοχές είπαν στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο BNT ότι το σιτάρι εγχώριας καλλιέργειας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ουκρανικές εισαγωγές, οι οποίες είναι περίπου 30% φθηνότερες.
«Η αγορά έχει καταρρεύσει, οι αποθήκες είναι γεμάτες», δήλωσε σήμερα ο συντονιστής των διαδηλώσεων, Dimitar Dimoitrov, προσθέτοντας ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν ως αποτέλεσμα της εισαγωγής φθηνότερων ηλιόσπορων από την Ουκρανία.
Αγρότες απέκλεισαν προσωρινά έναν κεντρικό δρόμο στη βόρεια Βουλγαρία που συνδέει την πόλη Ρούσε με το εσωτερικό της χώρας, χρησιμοποιώντας τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές τους.
Οι διαδηλώσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας αναμένεται να συνεχιστούν επ' αόριστον.
Οι γεωργοί σιτηρών στην περιοχή Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσαν επίσης την ετοιμότητά τους για διαδηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα να μπει φρένο στις αδασμολόγητες εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών στην Ευρωπαϊκή  Ένωση που λόγω της χαμηλότερης τιμής τους είναι αδύνατο να τα ανταγωνιστούν τα σιτηρά που παράγονται στα κράτη μέλη της ΕΕ έχει κατά το προηγούμενο διάστημα διατυπωθεί και από τους αγρότες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης