Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο προέδρος Biden ενέκρινε τις γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αλάσκα - Αντιδρούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις

ΗΠΑ: Ο προέδρος Biden ενέκρινε τις γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αλάσκα - Αντιδρούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ, οι γεωτρήσεις στην Αλάσκα αναμένεται να οδηγήσουν στην παραγωγή 600 εκατ. βαρελιών αργού σε βάθος 30 ετών που θα αποδώσουν κρατικά έσοδα άνω των 17 δισ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden ενέκρινε ένα γιγάντιο σχέδιο της ConocoPhillips για γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αλάσκα.
Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση Biden έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσουν οι γεωτρήσεις, σε μια ανακοίνωση που έκανε ισχυρή αρνητική αίσθηση, διότι ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την προεκλογική του εκστρατεία προ τετραετίας είχε δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει τις γεωτρήσεις στην Αλάσκα.
Το έργο ανάπτυξης των κοιτασμάτων πετρελαίου της Αλάσκας ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι γνωστό ως Wilow προτάθηκε το 2018 αππό την ConocoPhillips και είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέερνηση του Donald Trump.
Η αρχική πρόταση της ConocoPhillips περιλάμβανε μάλιστα πέντε θέσεις γεωτρήσεων, αλλά μετά τις ενστάσεις και την προσφυγή σε νομικά μέσα πολλών οργανώσεων, η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία έδωσε έγκριση μόνο για τρεις θέσεις.
Η ConcoPhillips χαιρέτισε την απόφαση του Biden, με ανακοίνωσή της όπου αναφέρει ότι ότι αναμένει να ξεκινήσει άμεσα δραστηριότητες κατασκευής οδών με χαλίκι
«Αυτή ήταν η σωστή απόφαση για την Αλάσκα και το έθνος μας», δήλωσε ο Ryan Lance, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ConocoPhillips.

αλασκα.jpg

«Το Willow εντάσσεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Biden για περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη, διευκολύνοντας την ενεργειακή μετάβαση και ενισχύοντας την ενεργειακή μας ασφάλεια, όλα αυτά δημιουργώντας καλές θέσεις εργασίας στα συνδικάτα και παρέχοντας οφέλη στις ιθαγενείς κοινότητες της Αλάσκας».
Από την άλλη μεριά πλήθος περιβαλλοντικές οργανώσεις που έως σήμερα είχαν στηρίξει τον Biden λόγω της πολιτικής του για το κλίμα, εξακολουθούν να αντιτάσσονται στο έργο, επικαλούμενες ανησυχίες για τη ρύπανση.
Μια αναφορά στο Change.org που ζητούσε από την κυβέρνηση Biden να μην επιτρέψει το έργο Willow συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μέρες περισσότερες από τρία εκατομμύρια υπογραφές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ, οι γεωτρήσεις στην Αλάσκα αναμένεται να οδηγήσουν στην παραγωγή 600 εκατ. βαρελιών αργού σε βάθος 30 ετών που θα αποδώσουν κρατικά έσοδα άνω των 17 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης