Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία προοπτική ειρήνης στην Ουκρανία – Peskov: Μόνο με στρατιωτικά μέσα οι στόχοι μας

Καμία προοπτική ειρήνης στην Ουκρανία – Peskov: Μόνο με στρατιωτικά μέσα οι στόχοι μας
Αρνητική απάντηση στην πρόταση για μια ομάδα επαφής που θα μεσολαβήσει για μια ειρηνική διαδικασία στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει καμία προοπτική ειρήνης στην Ουκρανία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει το Κρεμλίνο, είναι με στρατιωτικά μέσα.
«Η απόλυτη προτεραιότητα για εμάς εξακολουθεί να είναι και θα παραμείνει πάντα, η επίτευξη των στόχων μας.
Τώρα αυτοί μπορούν να επιτευχθούν μόνο με στρατιωτικά μέσα» τόνισε ο Peskov αναφέροντας πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μια ειρηνική πορεία.
Ερωτηθείς μάλιστα για το εάν πιστεύει ότι η Δύση πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα επαφής και διαμεσολάβησης, η οποία θα εργαστεί πάνω στο πώς θα μπορούσε να υπάρξει μια ειρηνευτική διαδικασία, ο Peskov απάντησε αρνητικά.

Η πρόταση

Είχε προηγηθεί η πρόταση του Wolfgang Ischinger, πρώην επικεφαλής της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο οποίος είχε καλέσει τη Δύση να αρχίσει να σκέφτεται για μια ειρηνική διαδικασία στην Ουκρανία και για τη δημιουργία μιας ομάδας επαφής.
Ο Ischinger ανέφερε πως δεν χρειάζεται να εξαναγκαστεί σε διαπραγματεύσεις η Ουκρανία, αλλά πρότεινε ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσε να είναι μια ειρηνευτική διαδικασία.
Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη δημιουργία μιας ομάδας επαφής που θα μπορούσε την κατάλληλη στιγμή να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο.
Όπως είπε, σε αυτήν την ομάδα θα πρέπει να είναι Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ και Μ. Βρετανία και δευτερευόντως ΟΗΕ, ΕΕ, ΟΑΣΕ και ΝΑΤΟ όπως και η Ισπανία, η Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής και ο Καναδάς.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης