Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε -12% η μετοχή της Credit Suisse, στη σκιά των φόβων για τραπεζικό ντόμινο

Κατέρρευσε -12% η μετοχή της Credit Suisse, στη σκιά των φόβων για τραπεζικό ντόμινο
Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν υποχωρήσει σχεδόν 20% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η μετοχή της Credit Suisse, στη σκιά του φόβου για τραπεζικό ντόμινο, μετά την κατάρρευση της αμερικανικής Silicon Valley Bank.
Οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη και την Ασία σημείωσαν πτώση τη Δευτέρα, καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, η οποία έχει ως επίκεντρο την νεοφυή επιχείρηση, συνέχισε να πλήττει τις αγορές, ενώ οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ένα σύντομο ράλι πριν από την έναρξη της αγοράς, αφού οι αρχές κινήθηκαν για να ανακόψουν τη μετάδοση της κρίσης.
Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας σημείωσαν πτώση άνω του 12% και διαπραγματεύονταν στα 2,20 ελβετικά φράγκα (2,41 δολάρια) ανά μετοχή, από το προηγούμενο χαμηλό των 2,41 φράγκων που είχε σημειωθεί την Παρασκευή.
Έχουν υποχωρήσει σχεδόν 20% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.
Το χρέος της Credit Suisse σημείωνε επίσης πτώση τη Δευτέρα, με τα perpetual ομόλογα του δανειστή σε δολάρια ΗΠΑ να πλήττονται περισσότερο και να υποχωρούν μεταξύ πέντε και σεντς του δολαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.
Παλεύοντας να ανακάμψει από μια σειρά σκανδάλων, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας έχει ξεκινήσει μια μεγάλη αναμόρφωση των δραστηριοτήτων της, περικόπτοντας δαπάνες και θέσεις εργασίας και δημιουργώντας μια ξεχωριστή επιχείρηση για την επενδυτική της τράπεζα υπό το εμπορικό σήμα CS First Boston, σημειώνει το Reuters.
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης STOXX σημείωσε πτώση 5,7%, έχοντας υποχωρήσει 3,78% την Παρασκευή, αφήνοντάς τον σε τροχιά για τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση του από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης