Τελευταία Νέα
Διεθνή

PNC Financial Group και Royal Bank of Canada: Γιατί «πάγωσε» το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Silicon Valley Bank

PNC  Financial Group και Royal Bank of Canada: Γιατί «πάγωσε» το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της Silicon Valley Bank
Η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) είχε δώσει προθεσμία την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 για προσφορές για την τράπεζα που κατέρρευσε,
Το σρχικό ενδιαφέρον από δύο «μνηστήρες» για την Silicon Valley Bank - PNC Financial Group Inc και Royal Bank of Canada – «πάγωσε» την Κυριακή, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ πραγματοποιούν πλειοδοτικό διαγωνισμό για περιουσιακά στοιχεία της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) είχε δώσει προθεσμία έως την Κυριακή το απόγευμα (12/3) για προσφορές για την τράπεζα που κατέρρευσε, ανέφερε μία από τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.
Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ποιες τράπεζες είχαν υποβάλει προσφορά.
Η FDIC προσπάθησε να βρει αγοραστή για την Silicon Valley Bank αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού ανέλαβε τον έλεγχο της την Παρασκευή 10 Ματιού, ώστε οι εταιρικοί πελάτες της τράπεζας που είχαν παγώσει τα χρήματά τους να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις μισθοδοσίας τους.

Οι «μνηστήρες»

Η PNC, μία από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού, ήθελε να προχωρήσει σε προσφορά για το σύνολο της Silicon Valley Bank, πρόσθεσε μια από τις πηγές, αλλά στη συνέχεια μελέτησε μια προσφορά για τμήματα της Silicon Valley Bank.
Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, η PNC αποφάσισε να αποσυρθεί από οποιεσδήποτε περαιτέρω συνομιλίες.
Η RBC διερεύνησε αναλυτικά επίσης την εξαγορά της Silicon Valley Bank, αλλά ήταν απίθανο να την επιδιώξει, ανέφεραν τρεις πηγές.
Μία από τις πηγές πρόσθεσε ότι η RBC εξέτασε τους κινδύνους που εμπεριέχει η απόκτηση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων και την πολυπλοκότητα της αιτιολόγησης της συμφωνίας στις ρυθμιστικές αρχές στη χώρα καταγωγής της, τον Καναδά.
Η RBC αγόρασε την City National Bank το 2015.
Είναι η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα σε καταθέσεις στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με στοιχεία της FDIC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης