Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jefferies: Η καλύτερη λύση για την Silicon Valley Bank είναι μια συγχώνευση... σήμερα! – Ποιες οι διαφορές από την κρίση του 2008

Jefferies: Η καλύτερη λύση για την Silicon Valley Bank είναι μια συγχώνευση... σήμερα! – Ποιες οι διαφορές από την κρίση του 2008
Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jefferies Financial Group Inc. Rich Handler
H βέλτιστη λύση για την αντιμετώπηση των συνεπειών της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank «θα ήταν μια συγχώνευση που θα πρέπει να συμβεί σήμερα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jefferies Financial Group Inc. Rich Handler, ο οποίος επισήμανε ότι δεν προβλέπει επανάληψη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008 με βάση τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 12 Μαρτίου.
«Το 2008, σχεδόν ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν υπερβολικά μοχλευμένο και γεμάτο με τοξικά, σύνθετα μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Handler and Jefferies, Brian Friedman, σε μια επιστολή προς πελάτες και υπαλλήλους της επενδυτικής τους τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη.
«Αυτό δεν ισχύει σήμερα.
Η αίσθησή μας για το φάσμα των υπό έλεγχο θεσμικών διαδικασίων είναι ότι τα όποια ζητήματα ανακύπτουν είναι πεπερασμένα (ως προς τις συνέπειές τους) και ιδιοσυγκρασιακά – με άλλα λόγια, δεν απειλούν ολόκληρο το σύστημα και δεν φαίνεται δυνατό να οδηγήσουν σε ατελείωτη μετάδοση (της κρίσης στον τραπεζικό κλάδο), αρκεί να παραμείνουμε ήρεμοι».

Η δημοπρασία για την SVB

Η Federal Deposit Insurance Corp. ξεκίνησε διαδικασία δημοπρασίας αργά το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 για την Silicon Valley Bank, με τις τελικές προσφορές να λήγουν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (12/3), σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η FDIC στοχεύει σε μια ταχεία συμφωνία, αλλά ο πλειοδότης μπορεί να μην γίνει γνωστός μέχρι αργά την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023
Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και είναι πιθανό να μην επιτευχθεί συμφωνία, συμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.
«Η καλύτερη λύση θα ήταν μια συγχώνευση που θα συμβεί σήμερα (και θα πρέπει να είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι αν συμβεί και στα όνειρά μας κανένα πρόβλημα του παρελθόντος δεν πρέπει να στοιχειώνει κανέναν), αλλά χρειάζονται περισσότερα», έγραψαν οι Handler και Friedman. «Εκτός από μια άμεση σταθεροποιητική διάσωση, πρέπει να υπάρξει μια σαφής διαδικασία για το πώς οι πελάτες πέρα από το όριο των 250.000 δολαρίων που είναι σαφαλισμένες καταθέσεις θα έχουν πρόσβαση στα μετρητά τους».
Οι καταθέσεις είναι ασφαλισμένες από το FDIC μέχρι τουλάχιστον 250.000 δολ. ανά καταθέτη, ανά τράπεζα και ανά κατηγορία ιδιοκτησίας.
Στη Silicon Valley Bank,το 93% των καταθέσεων είναι ανασφάλιστες.
«Όταν κάνουμε τους υπολογισμούς, φαίνεται ρεαλιστικό σεναρίο ότι οποιαδήποτε απομείωση των καταθέσεων θα πρέπει να είναι αρκετά μετριοπαθής», δήλωσαν οι Handler και Friedman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης