Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of London: Υποβολή προσφοράς για την SVB UK – Θα τεθεί σε καθεστώς αφερεγγυότητας

Bank of London: Υποβολή προσφοράς για την SVB UK – Θα τεθεί σε καθεστώς αφερεγγυότητας
Η συμβουλευτική εταιρεία Rothschild & Co διερευνά επιλογές για τη θυγατρική, καθώς ελλοχεύει το καθεστώς αφερεγγυότητας, δήλωσαν το Σάββατο στο Reuters δύο άτομα που κοντά στις συζητήσεις.
Την υποβολή προσφοράς για τη Silicon Valley Bank UK, τη θυγατρική της SVB, ανακοίνωσε η Bank of London, προσθέτοντας ότι έστειλε τις προτάσεις της στις βρετανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας.
Η Bank of London ηγείται μιας κοινοπραξίας επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Hedge funds, η οποία υπέβαλε αυτό που περιέγραψε ως επίσημες προτάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.
«Η Silicon Valley Bank δεν μπορεί να αφεθεί να αποτύχει, δεδομένης της ζωτικής σημασίας της κοινότητας που εξυπηρετεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bank of London Anthony Watson'
«Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει έναν πιο διαφοροποιημένο τραπεζικό τομέα, ενώ παράλληλα θα επιτραπεί η συνέχιση της εξυπηρέτησης της πελατειακής βάσης της SVB στη χώρα μας», ανέφερε.
Σε αντίθεση με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Bank of London δεν δανείζει και διατηρεί όλες τις καταθέσεις της στην Τράπεζα της Αγγλίας.
Η συμβουλευτική εταιρεία Rothschild & Co διερευνά επιλογές για τη θυγατρική, καθώς ελλοχεύει η αφερεγγυότητα, δήλωσαν το Σάββατο στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
Η BoE έχει δηλώσει ότι επιδιώκει δικαστική απόφαση για να θέσει τον βρετανικό βραχίονα σε καθεστώς αφερεγγυότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης