Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση SVB: Η κυβέρνηση αδρανεί, κανένα βάρος στους φορολογούμενους, διαμηνύει η αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών

Κατάρρευση SVB: Η κυβέρνηση αδρανεί, κανένα βάρος στους  φορολογούμενους, διαμηνύει η αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών
Σε κλοιό πιέσεων κυβέρνηση και Fed για τη διαχείριση της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank
Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Καλιφόρνια, Ro Khanna, δήλωσε την Κυριακή 12 Μαρτίου ότι οι Προοδευτικοί, η αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, θα πρέπει να είναι «επισπεύδοντες» για την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) εάν η κυβέρνηση Biden δεν λάβει μέτρα τις επόμενες ημέρες,.
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα κινούνται με την ταχύτητα του Twitter και η κυβέρνηση δεν κινείται με την ίδια ταχύτητα.
Και νομίζω ότι δεν συνειδητοποιούν ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και πόσο γρήγορα κινούνται τα χρήματα» δήλωσε ο Khanna στο CBS.
«Οι Προοδευτικοί θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για αυτό.
Και δεν θέλετε ο τραπεζικός τομέας να είναι μόνο η JPMorgan, η Citibank, η Bank of America και η Wells Fargo», συνέχισε ο Khanna.
«Αυτό θα συμβεί εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει πρωτοβουλία και δεν πρόκειται να κοστίσει στους φορολογούμενους επειδή τα περιουσιακά στοιχεία υπάρχουν».

Προστασία των καταθέσεων

Ο Δημοκρατικός βουλευτης Καλιφόρνια, ο οποίος εκπροσωπεί την περιφέρεια στην οποία είχε προηγουμένως τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, τόνισε τη σημασία για τους καταθέτες να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, ενώ δηλώνει ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα κόστιζε χρήματα στους φορολογούμενους.
Η SVB τέθηκε υπό τον έλεγχο της Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 μετά την ξαφνική κατάρρευση της τράπεζας, με την FDIC να ασφαλίζει καταθέσεις έως και 250.000 δολ..
Ωστόσο, πολλές εταιρείες και πελάτες στην τράπεζα είχαν πολύ περισσότερα στους λογαριασμούς τους.
Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα διασώσει την SVB, αλλά μάλλον θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών των καταθετών που κινδυνεύουν να χάσουν εκατομμύρια δολάρια μετά την κατάρρευσή της.
A Silicon Valley Bank branch in San Francisco on Friday. Cryptocurrency advocates said centralized banking was to blame for the bank’s failure.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης