Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγίδα θανάτου για τους Ουκρανούς το Bakhmut – Ξέσπασμα στρατιώτη κατά Zelensky: Από φρούριο θα μετατραπεί σε μαζικό τάφο

Παγίδα θανάτου για τους Ουκρανούς το Bakhmut –   Ξέσπασμα στρατιώτη κατά Zelensky: Από φρούριο θα μετατραπεί σε μαζικό τάφο
«Μόλις οι Ρώσοι πάρουν τον έλεγχο του δρόμου προς το Khromovo, το Bakhmut θα αρχίσει σταδιακά να μετατρέπεται από φρούριο σε μαζικό τάφο», δήλωσε σε δραματικούς τόνους Ουκρανός στρατιώτης
Σχετικά Άρθρα
Οι ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύουν άμεσα να παγιδευτούν μέσα στο Bakhmut, καθώς εάν δεν αποχωρήσουν άμεσα θα εγκλωβιστούν σε έναν στενό διάδρομο τεσσάρων χιλιομέτρων από τους Wagner και τις άλλες ρωσικές δυνάμεις.
Αυτό παραδέχθηκε διοικητής μονάδας του ουκρανικού στρατού.
«Οι μάχες διεξάγονται τώρα ακριβώς στους δρόμους στο Bakhmut (το ουκρανικό όνομα για το Artyomovsk).
Η μεγαλύτερη απειλή είναι ότι ο στενός διάδρομος που τους απομένει για να διαφύγουν δεν είναι μεγαλύτερος από 4 χιλιόμετρα», είπε ο Denis Yaroslavsky.

Το  παράδειγμα του Debaltsevo

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η τρέχουσα κατάσταση θυμίζει τις εξελίξεις στο Debaltsevo τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2015, όταν τα ουκρανικά στρατεύματα παγιδεύτηκαν από τις δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και έπρεπε να υποχωρήσουν.
«Κατανοούμε ότι μπορεί να είναι η επανάληψη του Debaltsevo.
Μια παρόμοια κατάσταση, όταν οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και η αποχώρηση των στρατευμάτων μπορεί να αποτελεί απειλή για ολόκληρη την ουκρανική δύναμη.
Είναι πολύ επικίνδυνο λόγω αυτού του στενού διαδρόμου τεσσάρων χιλιομέτρων», είπε.

Το δραματικό μήνυμα Ουκρανού στρατιώτη

Εν τω μεταξύ, το μέσο ενημέρωσης της Ουκρανίας Strana δημοσιεύει το δραματικό μήνυμα ενός άλλου Ουκρανού στρατιώτη.
«Μόλις οι Ρώσοι πάρουν τον έλεγχο του δρόμου προς το Khromovo, το Bakhmut θα αρχίσει σταδιακά να μετατρέπεται από φρούριο σε μαζικό τάφο.
Τότε, δεν θα έχει νόημα να μείνουμε σιωπηλοί για πράγματα που μας εκνευρίζουν εδώ και μήνες. Ίσως, κάποιος θα δει προδοσία σε μας αλλά δεν θα το συγκαλύψω.
Η υπομονή μας εξαντλείται», σημείωσε, ο στρατιώτη της 93ης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στο κανάλι του Telegram.
Το Bakhmut βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR).
Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της πόλης είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει ή έχουν πάρει τον έλεγχο όλων των ασφαλτοστρωμένων δρόμων προς την πόλη, ενώ η περίοδος της ανοιξιάτικης λάσπης περιπλέκει την επιμελητεία του εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού με φρέσκα πυρομαχικά και προσωπικό.
Ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Yevgeny Prigozhin δήλωσε  ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 1,2 χιλιόμετρα από το διοικητικό κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τον διοικητή των ουκρανικών χερσαίων στρατευμάτων Alexander Syrsky, οι μάχες γύρω από το Bakhmut έχουν σκοπό να κερδίσουν χρόνο για τον ουκρανικό στρατό να συγκεντρώσει εφεδρείες πριν από μια εαρινή επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης