Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ουκρανία τις έξυπνες βόμβες JDAM – Πλήττουν στόχους 80 χιλιόμετρα μακριά

Οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ουκρανία τις έξυπνες βόμβες JDAM – Πλήττουν στόχους 80 χιλιόμετρα μακριά
Οι JDAM-ER ή αλλιώς έξυπνες βόμβες μπορούν να χτυπήσουν στόχους έως περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ έστειλαν τις προηγμένες καθοδηγούμενες βόμβες (JDAM-ER) τις προηγούμενες μέρες, όπως παραδέχθηκε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Οι JDAM-ER ή αλλιώς οι μετατρεπόμενες έξυπνες βόμβες μπορούν να χτυπήσουν στόχους έως περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά.
Η επιβεβαίωση του Πενταγώνου έρχεται αφότου ο πρόεδρος Joe Biden ζήτησε από το Πεντάγωνο να μεταφέρει «αεροπορικά πυρομαχικά ακριβείας» στο Κίεβο τον Δεκέμβριο.
Τη Δευτέρα (6/3/2023), ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ James Hecker, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι JDAM-ER είναι ήδη επιχειρησιακές στην Ουκρανία.
«Πρόσφατα, στείλαμε μερικά όπλα ακριβείας στην Ουκρανία που έχουν κάποιο βεληνεκές και πάνε πιο μακριά από τις εναέριες βόμβες», είπε ο Hecker.
Οι JDAM χρησιμοποιούνται κυρίως για την αύξηση της ακρίβειας των βομβών. Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πόσες ή ποιες παραλλαγές JDAM εστάλησαν
Είχε γίνει γνωστό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμήθευαν στην Ουκρανία τροποποιημένα κιτ JDAM-ER (Joint Direct Attack Munition Extended Range) βασισμένα σε ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης που θα επέτρεπε τη μετατροπή των συμβατικών πυρομαχικών αεροπορίας σε κατευθυνόμενα.
Η σχεδίαση καθοδηγούμενη από GPS είναι προσαρτημένη σε μια εναέρια βόμβα βάρους από 226 έως 907 κιλά και με τη βοήθεια φτερών της επιτρέπει να φθάσει στον στόχο σε απόσταση έως και 72 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης