Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk δήλωσε «ανοιχτός στην ιδέα» της εξαγοράς της Silicon Valley Bank - Πάγος.. από επενδυτή της Tesla

Ο Elon Musk δήλωσε «ανοιχτός στην ιδέα» της εξαγοράς της Silicon Valley Bank  - Πάγος.. από επενδυτή της Tesla
Ένας επενδυτής της Tesla φάνηκε να αποδοκιμάζει την ιδέα του δισεκατομμυριούχου, λέγοντάς του «Oχι ευχαριστώ» και αφήνοντας υπόνοιες για την πώληση των μετοχών για την εξαγορά του Twitter
Ο Elon Musk δήλωσε αργά την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ότι ήταν «ανοιχτός στην ιδέα» της εξαγοράς της Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της, αλλά η ιδέα έτυχε ψυχρής υποδοχής από τουλάχιστον έναν επενδυτή της Tesla.
«Πιστεύω ότι το Twitter πρέπει να αγοράσει την SVB και να γίνει ψηφιακή τράπεζα», έγραψε στο Twitter ο Min-Liang Tan, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Razer, μιας εταιρείας που πουλά υπολογιστές gaming.
Ο Musk είπε σε μια σύντομη απάντηση «Είμαι ανοιχτός στην ιδέα», χωρίς να δώσει περαιτέρω εξήγήσεις.
Ένας χρήστης του Twitter υποστήριξε την ιδέα, λέγοντας «τι ευκαιρία!», αλλά ένας άλλος που ονομάζεται Sanjay απάντησε: «Και να πουλήσεις άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές της Tesla.
Όχι, ευχαριστώ!"
Το προφίλ του Sanjay στο Twitter τον περιγράφει ως «πελάτη και επενδυτή της Tesla». Το Insider δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αν ο χρήστης ήταν πράγματι μέτοχος ή το μέγεθος του χαρτοδλικής του.
Ο Μασκ πραγματοποίησε μια σειρά από πωλήσεις μετοχών της Tesla πέρυσι για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς του στο Twitter, συμβάλλοντας στη μείωση της τιμής της μετοχής.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος πούλησε μετοχές αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, 3,95 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο και 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο, συνολικά σχεδόν 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Silicon Valley Bank έκλεισε την Παρασκευή από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ μετά από καταθέσεις, εξήγησε ο Sindhu Sundar του Insider.
Οι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων κινήθηκαν προς απόσυρση κεφαλαίων την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, συγκλονισμένοι από την πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας που ακολούθησε την αύξηση κεφαλαίου που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Η τράπεζα διεκπεραιώνεται τώρα από τους παραλήπτες, γεγονός που ενδεχομένως καθυστερεί την πρόσβαση σε καταθέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κάποιοι ελπίζουν ότι κάποιος αγοραστής θα εμφανιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Μαρτίου 2023 για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης