Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη δημοφιλία γνωρίζουν οι Wagner μετά τις νίκες στην Ουκρανία – Άνοιξαν κέντρα στρατολόγησης σε 42 ρωσικές πόλεις

Απίστευτη δημοφιλία γνωρίζουν οι Wagner μετά τις νίκες στην Ουκρανία – Άνοιξαν  κέντρα στρατολόγησης σε 42 ρωσικές πόλεις
Ο ιδρυτής του ομίλου και προσωπικός φίλος του Putin, Yevgeny Prigozhin, ανακοίνωσε τα εγκαίνια κέντρων στρατολόγησης σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη Ρωσία.
Σχετικά Άρθρα
Παρά τις συνεχιζόμενες εντάσεις με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ιδιωτική εταιρεία στρατιωτικών υπηρεσιών Wagner προχωρά σε μια αστραπιαία στρατολόγηση μετά τις νέες επιτυχίες στην ανατολική Ουκρανία, ιδίως στο Soledar και τώρα στο Bakhmut.
Ο ιδρυτής του ομίλου και προσωπικός φίλος του Putin, Yevgeny Prigozhin, ανακοίνωσε τα εγκαίνια κέντρων στρατολόγησης σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη Ρωσία.
Οι μέθοδοι της εταιρείας έχουν χαρακτηριστεί ως αμφιλεγόμενες για την πρακτική της στρατολόγησης από τις φυλακές, στέλνοντας συχνά βίαιους κατάδικους στην πρώτη γραμμή και σε αντάλλαγμα τους υπόσχονται ελευθερία.
«Κέντρα στρατολόγησης για την PMC Wagner έχουν ανοίξει σε 42 ρωσικές πόλεις», ανακοίνωσε ο Prigozhin.
Περιέγραψε ότι τα αθλητικά κέντρα και ειδικότερα οι σύλλογοι πολεμικών τεχνών θα λειτουργήσουν ως νέοι χώροι στρατολόγησης.

Δημοφιλία μετά τις νίκες

«Παρά την κολοσσιαία αντίσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα προχωρήσουμε», είπε ο 61χρονος.
Ο Prigozhin. συνέχισε αναφέροντας τις αυξανόμενες εντάσεις με το υπουργείο Άμυνας: «Τα εμπόδια που θέτουν σε κάθε στροφή, θα τα ξεπεράσουμε μαζί», είπε.
Οι εσωτερικές στρατιωτικές εντάσεις ήταν υψηλότερες μετά τη ρωσική νίκη στο Soledar, δεδομένου ότι οι Wagner ήταν ο πρώτοι που διεκδίκησαν τη νίκη, αλλά χωρίς να αναγνωρίσουν τον ρόλο του τακτικού στρατού.
Αυτό οδήγησε σε άνευ προηγουμένου δημόσια κριτική στους Wagner ότι δεν «παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες».
Ο Prigozhin επέκρινε επίσης τον τελευταίο μήνα τον στρατό επειδή δεν μοιράζονταν τα πυρομαχικά, ακόμη και όταν οι μαχητές Wagner συχνά πρωτοστατούν σε ζωτικές επιχειρήσεις.
Αφού η διαμάχη έφτασε στο επίπεδο της προσοχής των διεθνών μέσων ενημέρωσης, φαίνεται ότι το Κρεμλίνο αποστασιοποιήθηκε επίσημα.

Νίκες παρά τις κλειστές πόρτες 

Ο Yevgeny Prigozhin, έχει δηλώσει ότι έχει αποκοπεί από όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση.
Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram, υποστήριξε ότι έχει αποκλειστεί από το Κρεμλίνο λόγω των δημοσίων εκκλήσεων του να παρασχεθούν στα στρατεύματά του περισσότερα πυρομαχικά.
Το Newsweek σημειώνει τα λόγια του ως εξής: «Για να με εμποδίσουν να ζητήσω πυρομαχικά, έκλεισαν όλες τις ειδικές κυβερνητικές τηλεφωνικές γραμμές σε όλα τα γραφεία και τις μονάδες Wagner… και μπλόκαραν όλες τις προσβάσεις μου στους φορείς που είναι αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων».
Αλλά η θυμωμένη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Wagner και στρατιωτικών αξιωματούχων είναι απίθανο να τερματιστεί σύντομα, δεδομένου ότι ο επικεφαλής του ομίλου προανήγγειλε τις επόμενες ενέργειές του: «Τώρα μπορώ μόνο να ζητήσω περισσότερες προμήθειες μέσω των μέσων ενημέρωσης και... πιθανότατα αυτό ακριβώς θα κάνω».

Μόλις 1 χιλιόμετρο από το διοικητήριο του Bakhmut

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις των Wagner βρίσκονται μόλις 1,2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Bakhmut και το διοικητικό του κέντρο αποκάλυψε ο ιδρυτής του στρατιωτικού ομίλου Yevgeny Prigozhin.
«Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, το διοικητήριο της πόλης.
Είναι ένα χιλιόμετρο και διακόσια μέτρα μακριά» είπε ο σ Prigozhin σε ένα βίντεο από τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων στο Bakhmut. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης