Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συγκλονιστικά ευρήματα από τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ρωσία: Συγκλονιστικά ευρήματα από τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία
Συνεχίζοντα οι έρευνες για τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία - Τι λέει η Μόσχα για τον κίνδυνο προοβοκάτσιας
Σχετικά Άρθρα
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/3/2023) ότι θα αναλύσει τα δεδομένα για τις στρατιωτικές - βιολογικές δραστηριότητες άλλων χωρών στην Ουκρανία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης για την ανάπτυξη εξαρτημάτων για βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, οι ερευνητές της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής θα αναλύσουν τα δεδομένα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες που διεξάγονται από άλλες χώρες στην επικράτεια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νέων δεδομένων για το πιθανή εμπλοκή υπηκόων ΗΠΑ στις δραστηριότητες βιολογικών εργαστηρίων», ανέφερε.
Νωρίτερα, ο αρχηγός των Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας της Ρωσίας, Αντιστράτηγος Igor Kirillov, δήλωσε ότι με το πρόσχημα της μείωσης των κινδύνων διάδοσης ασθενειών, οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται με το Πεντάγωνο στον στρατιωτικό-βιολογικό τομέα.
Σύμφωνα με τον Kirillov, τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να στοχεύουν στην πρόκληση προβοκάτσιας σε βάρος της Ρωσίας με τη χρήση επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων.
Παρά τις σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Kirby, η Ουάσιγκτον δεν έκλεισε τα βιοεργαστήριά της στην Ουκρανία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα έγγραφα που έλαβε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρείχαν στοιχεία της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) ότι το βιολογικό πρόγραμμα στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης