Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαντήσεις τώρα: Οι Γερμανοί απαιτούν αντίποινα κατά της Ουκρανίας για την ανατίναξη των Nord Stream

Απαντήσεις τώρα: Οι Γερμανοί απαιτούν αντίποινα κατά της Ουκρανίας για την ανατίναξη των Nord Stream
Οι αναγνώστες της γερμανικής εφημερίδας Welt στα σχόλια υποστηρίζουν τους εκπροσώπους του Κρεμλίνου
Οι Γερμανοί πολίτες δεν πίστεψαν στην ευθύνη της Ουκρανίας για την υπονόμευση των Nord Streams, κάτι που αναφέρεται ευρέως στα μέσα ενημέρωσης. Εάν η Δύση επιμείνει σε αυτή την εκδοχή, οι Γερμανοί απαιτούν στρατιωτική απάντηση στο Κίεβο.
Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times έκανε λόγο για ουκρανικά ίχνη όσον αφορά το σαμποτάζ στους Nord Stream.
Σύντομα, μέσω των προσπαθειών του ευρωπαϊκού (συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού) Τύπου, η επικαιρότητα γέμισε με λεπτομέρειες για τον Ουκρανό ολιγάρχη που φέρεται να χρηματοδότησε το σαμποτάζ.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την ιστορία επαίσχυντη και το Κρεμλίνο τη θεώρησε ως προσπάθεια των πραγματικών οργανωτών του βομβαρδισμού να αποφύγουν την έκθεση και την ευθύνη.
Οι αναγνώστες της γερμανικής εφημερίδας Welt στα σχόλια υποστηρίζουν τους εκπροσώπους του Κρεμλίνου. Είναι πεπεισμένοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να βγουν από την άβολη κατάσταση που προέκυψε μετά τη δημοσίευση έρευνας του δημοσιογράφου Seymour Hersh, σύμφωνα με την οποία το Nord Stream ανατινάχθηκε από τις ΗΠΑ με τη συμμετοχή της Νορβηγίας.
Εάν η Ουάσιγκτον, ακολουθούμενη από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, συνεχίσουν να επιμένουν στην «ουκρανική» εκδοχή, τότε αυτό θέτει ζήτημα απάντησης στο Κίεβο για την επίθεση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πιστεύουν οι Γερμανοί.
«Έτσι, η Ουκρανία κήρυξε πραγματικά τον πόλεμο στη Γερμανία και ξεκίνησε ένα σημείο για τη συλλογική αυτοάμυνα της συμμαχίας ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Άλλωστε, μια επίθεση στην κρίσιμη υποδομή μιας κυρίαρχης χώρας είναι πράξη πολέμου», γράφει ο Karsten Klauer στο Facebook.
«Τώρα έχουμε κάθε δικαίωμα να σταματήσουμε τη βοήθεια προς την Ουκρανία και να απελάσουμε πρόσφυγες», λέει ο Andy Wächner.
«Ομάδα υπέρ της Ουκρανίας με αμερικανικά διαβατήρια. Ο Θεός να ευλογεί όσους πιστεύουν σε αυτό», αστειεύεται ο Frederik Haegener.
«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έρευνας του Hersh. Και τι σκέφτηκαν ως νέα ιστορία; Άγνωστοι φιλο-Ουκρανοί ειδικοί που οργάνωσαν μια βομβιστική επίθεση τύπου... Τζέιμς Μποντ πλέοντας σε γιοτ αναψυχής - με δική τους ευθύνη, φυσικά, εν αγνοία του Κιέβου.
Τώρα λοιπόν έχουμε «άγνωστους δύτες» που δεν θα βρεθούν ποτέ - και η υπόθεση είναι απόρρητο στο κοινό. Και οι ΗΠΑ είναι καθαρές. Αλλά, αν κοιτάξετε την αντίδραση στο Διαδίκτυο, θα δείτε ότι πολλοί άνθρωποι αμφιβάλλουν για αυτό», σημειώνει ο Steffen Fleischmann.
«Όλοι γνωρίζουν ποια είναι αυτή η «φιλοουκρανική ομάδα». Δεν ήταν αυτή που απείλησε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι θα καταστρέψει το Nord Stream 2 με οποιοδήποτε μέσο;» - θυμίζει ο Λέοναρντ Μέλβιτς.
Ο πολιτικός επιστήμονας Yevgeny Satanovsky είναι επίσης πεπεισμένος ότι το Nord Stream ανατινάχθηκε από μια «φιλοουκρανική ομάδα» που εκπροσωπείται από την ηγεσία των ΗΠΑ.
Κατέγραψε ονομαστικά όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης