Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βέλγιο απαγορεύει το TikTok για τους εργαζόμενους ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Το Βέλγιο απαγορεύει το TikTok για τους εργαζόμενους ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Πληθαίνουν οι χώρες που προχωρούν σε απαγόρευση του κινεζικού TikTok
Σχετικά Άρθρα
Πληθαίνουν οι χώρες που προχωρούν σε απαγόρευση του κινεζικού TikTok.
Οι υπάλληλοι της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν θα επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν την κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή βίντεο TikTok στα τηλέφωνα εργασίας τους, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander De Croo.
Ο De Croo δήλωσε ότι το βελγικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που συνδέονται με τις μεγάλες ποσότητες δεδομένων που συλλέγονται από το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, και το γεγονός ότι η εταιρεία υποχρεούται να συνεργάζεται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.
"Αυτή είναι η πραγματικότητα", δήλωσε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του.
"Γι' αυτό είναι λογικό να απαγορευτεί η χρήση του TikTok στα τηλέφωνα που παρέχονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η ασφάλεια των πληροφοριών μας πρέπει να υπερισχύσει".
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγόρευσαν τον περασμένο μήνα το TikTok από τα τηλέφωνα του προσωπικού λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την εταιρεία και το κατά πόσον η κυβέρνηση της Κίνας θα μπορούσε να συλλέξει τα δεδομένα των χρηστών ή να προωθήσει τα συμφέροντά της.
Το Πεκίνο έχει τακτικά αρνηθεί ότι έχει τέτοιες προθέσεις.
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Φλάνδρας του Βελγίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στο TikTok στα τηλέφωνα του προσωπικού της και άλλες περιφερειακές κυβερνήσεις παροτρύνθηκαν από τον De Croo να εφαρμόσουν τους ίδιους κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης