Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μυστήριο» στην Κίνα: Γιατί ο Xi Jinping έχει δύο φλιτζάνια τσάι αντί για ένα

«Μυστήριο» στην Κίνα: Γιατί ο Xi Jinping έχει δύο φλιτζάνια τσάι αντί για ένα
Πρόκειται για μια «μόδα» που ο πρόεδρος της Κίνας ξεκίνησε μέσα στο 2021 και όλοι πίστευαν τότε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό
Οποιος έτυχε να παρακολουθήσει εικόνες από την ετήσια συνεδρίαση του κινεζικού Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC), έπεσε πάνω σε ένα ασυνήθιστο θέαμα:
Ο Xi Jinping, είχε κάτι που δεν είχε κανείς άλλος από τους παρευρισκομένους: δύο φλιτζάνια τσάι αντί για ένα γράφει το BBC.
Πρόκειται για μια «μόδα» που ο πρόεδρος της Κίνας ξεκίνησε μέσα στο 2021 και όλοι πίστευαν τότε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό. Δύο χρόνια μετά, όμως, το διπλό φλιτζάνι του Xi Jinping εξακολουθεί να ξεχωρίζει σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους αξιωματούχους που έχουν μόνο ένα φλιτζάνι με τσάι μπροστά τους.
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τον συμβολισμό πίσω από τα δύο φλιτζάνια η συντάκτρια του BBC για την Ασία και τον Ειρηνικό, Σίλια Χάτον, εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για μια ανεπαίσθητη επίδειξη δύναμης. Η ίδια εξηγεί ότι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες κάνουν τον ηγέτη της χώρας να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους, όπως π.χ συνέβαινε με τους αρχαίους Κινέζους αυτοκράτορες, που ήταν οι μόνοι στους οποίους επιτρεπόταν να φορούν ρόμπες κίτρινου χρώματος.
Με μια αντίστοιχη συμβολική κίνηση ο παντοδύναμος πρόεδρος της Κίνας ίσως έχει βρει τον δικό του τρόπο να ξεχωρίζει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης