Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντολή Kim στο στρατό της Β. Κορέας: Ετοιμαστείτε για πραγματικό πόλεμο

Εντολή Kim στο στρατό της Β. Κορέας: Ετοιμαστείτε για πραγματικό πόλεμο
Πιο σοβαρή από ποτέ η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας
Σχετικά Άρθρα
Εντολή στο στρατό της Βόρειας Κορέας να εντείνει τα στρατιωτικά του γυμνάσια έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε έναν πραγματικό πόλεμο, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, έδωσε ο επικεφαλής της Β. Κορέας, Kim Jong un.
Όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Kim, συνοδευόμενος από την κόρη του και αφού παρακολούθησε στρατιωτικά γυμνάσια, ζήτησε από τους στρατιώτες να προετοιμαστούν «για δύο στρατηγικές αποστολές: πρώτον την αποτροπή του πολέμου και δεύτερον να αναλάβουν την πρωτοβουλία του πολέμου».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι «η Β. Κορέα πρέπει να αυξήσει τις διάφορες ασκήσεις προσομοίωσης πραγματικού πολέμου σε διαφορετικές καταστάσεις».
Τo KCNA μετέδωσε την ταυτόχρονη εκτόξευση έξι πυραύλων της μονάδας Hwasong, η οποία έχει εκπαιδευτεί για «αποστολές πληγμάτων», αναφέροντας ότι η μονάδα «εκτόξευσε μια ισχυρή ομοβροντία πυραύλων» και επέδειξε την ικανότητά της «να αντιμετωπίζει έναν πραγματικό πόλεμο στα νερά της θάλασσας της δυτικής Κορέας».

Προειδοποιήσεις από Ν. Κορέα

Πάντως ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol υπογράμμισε ότι η Ν. Κορέα θα αυξήσει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και θα ενισχύσει το σχεδιασμό της με τις ΗΠΑ έτσι ώστε να αποτρέψουν μια πυρηνική και πυραυλική επίθεση από τη Β. Κορέα.
«Θα οικοδομήσουμε μια συντριπτική ικανότητα απάντησης και στάση αντιποίνων» είπε ο Yoon, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι «πιο σοβαρή από ποτέ».

Μήνυμα στις ΗΠΑ

Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ ότι θα εκλάβει ως κήρυξη πολέμου οποιαδήποτε κίνηση αναχαίτισης διηπειρωτικού της πυραύλου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό έστειλε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Βόρεια Κορέα, η οποία καταδίκασε με έντονο τρόπο τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αναφέροντας πως αυτές αυξάνουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
«Εάν κάποιος αναχαιτίσει τα στρατηγικά μας όπλα κατά τη διάρκεια της δοκιμής τους στην ανοιχτή θάλασσα και στον εναέριο χώρο εκτός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ σε μια κατάσταση που δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, θα το θεωρήσουμε κήρυξη πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας» υποστήριξε η Kim Yo-jong, αδερφή του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong un, υπογραμμίζοντας πως η Β. Κορέα προσανατολίζεται στο να εκτοξεύσει πολλούς περισσότερους πυραύλους προς τον Ειρηνικό.
«Ο Ειρηνικός Ωκεανός δεν είναι έδαφος των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας» υπογράμμισε η Kim Yo-jong, αναφέροντας ότι θα ήταν «ενδιαφέρον» να δούμε την αντίδραση των ΗΠΑ στην αναχαίτιση «στρατηγικών όπλων» της Βόρειας Κορέας στον Ειρηνικό, τον οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν «αυλή τους».
Επιπλέον, η Kim Yo jong συνέστησε στους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ να απόσχουν από ρητορικές και ενέργειες που κλιμακώνουν την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης