Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύουν δυνάμεις στο Bakhmut οι Ουκρανοί – Ικανοί για αμυντικές και επιθετικές κινήσεις

Ενισχύουν δυνάμεις στο Bakhmut οι Ουκρανοί – Ικανοί για αμυντικές και επιθετικές κινήσεις
Τακτική παύση των δυνάμεων της Wagner, περιμένουν ενισχύσεις από το ρωσικό στρατό
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τις δυνάμεις τους στο Bakhmut ενισχύουν οι Ουκρανοί με Ρώσους αξιωματούχους να εκτιμούν πως αυτές είναι σε θέση να διεξαγάγουν τόσο αμυντικές όσο και επιθετικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που η Wagner περνά σε μια τακτική παύσης των κινήσεων της περιμένοντας ενισχύσεις από το ρωσικό στρατό.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk υποστήριξε, επικαλούμενος πληροφορίες από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, πως οι Ουκρανοί ενισχύουν τις θέσεις τους στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του Bakhmut.
«Αν κρίνουμε από τον αριθμό των στρατευμάτων που σταθμεύουν κοντά στο Bakhmut και την ποσότητα του εξοπλισμού τους, οι δυνάμεις αυτές είναι ικανές να διεξάγουν τόσο αμυντικές όσο και επιθετικές επιχειρήσεις» υποστηρίζει ο Marochko.

Θα επιχειρήσουν αντεπίθεση;

Ένα από τα σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα είναι πως οι Ουκρανοί θα επιχειρήσουν μια αντεπίθεση για να σπάσουν τον κλοιό που έχουν σχηματίσει γύρω από την πόλη οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες φέρονται να ελέγχουν όλο το ανατολικό Bakhmut και περίπου το 50% της πόλης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν χθες Πέμπτη 9/3 μια αντεπίθεση για να σπάσουν την πρώτη γραμμή του Bakhmut αλλά απέτυχαν, γεγονός που επέτρεψε στους Ρώσους να συνεχίσουν την προέλαση τους.

Παύση από Wagner

Την ίδια στιγμή οι στρατιωτικές δυνάμεις της Wagner, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχουν υπό τον έλεγχο τους όλο το ανατολικό Bakhmut, φέρονται – όπως αναφέρει το Institute for the Study of War – πως προχωρούν σε μια τακτική παύσης των επιχειρήσεων της
Όπως αναφέρει το αμερικανικό think tank, οι δυνάμεις της Wagner περιμένουν να φτάσουν ενισχύσεις από το ρωσικό στρατό πριν επανεκκινήσουν τις σκληρές μάχες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης