Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρίγκιπας Harry διαγνώστηκε με «ADD» κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης

Ο πρίγκιπας Harry διαγνώστηκε με «ADD» κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης
«Είτε σας αρέσει είτε όχι, σας διέγνωσα με ΔΕΠΥ. Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε», διακήρυξε ο Καναδός θεραπευτής
Ο πρίγκιπας Harry συναντήθηκε με τον Dr. Gabor Maté για μια ωριαία συνεδρία που μεταδόθηκε ζωντανά, όπου ο Δούκας του Sussex διαγνώστηκε με ADD – διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Maté ανακοίνωσε ότι έχοντας διαβάσει τα απομνημονεύματα του Harry Spare, είχε καταλήξει σε «αρκετές διαγνώσεις» για τον πρίγκιπα.
«Είτε σας αρέσει είτε όχι, σας διέγνωσα με ΔΕΠΥ. Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε», διακήρυξε ο Καναδός θεραπευτής. «Δεν το βλέπω ως ασθένεια. Το βλέπω ως μια φυσιολογική αντίδραση στο μη φυσιολογικό στρες».
Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADD/ADHD) ορίζεται από την Mayo Clinic ως μια διαταραχή ψυχικής υγείας που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό επίμονων προβλημάτων, όπως δυσκολία στην προσοχή, υπερκινητικότητα και παρορμητική συμπεριφορά. «Εντάξει, θα πρέπει να το δεχτώ αυτό ή θα πρέπει να το εξετάσω»; απάντησε ο πρίγκιπας Harry, για να απαντήσει ο Maté: «Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με αυτό».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Harry μίλησε για κάποια από αυτά τα άγχη που πιθανώς συνέβαλαν στη διάγνωση του Maté, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της μητέρας του, της πριγκίπισσας Diana, σε ηλικία 12 ετών. «Ένα από τα πράγματα που φοβόμουν περισσότερο ήταν να χάσω το συναίσθημα που είχα για τη μητέρα μου», είπε. «Νόμιζα ότι αν πήγαινα σε θεραπεία, θα με θεράπευε και ότι θα έχανα ό,τι μου είχε απομείνει, ό,τι είχα καταφέρει να κρατήσω από τη μητέρα μου. Και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι. Δεν το έχασα αυτό. Το αντίθετο συνέβη. Μετέτρεψα αυτό που νόμιζα ότι υποτίθεται ότι ήταν θλίψη -για να προσπαθήσω να της αποδείξω ότι μου έλειπε- σε συνειδητοποίηση ότι, στην πραγματικότητα, ήθελε πραγματικά να είμαι ευτυχισμένη. Και αυτό ήταν ένα τεράστιο βάρος που έφυγε από το στήθος μου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης