Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις αγορές η Τουρκία, για πρώτη φορά μετά τους φονικούς σεισμούς - Άντλησε 2,25 δισ. δολ.

Στις αγορές η Τουρκία, για πρώτη φορά μετά τους φονικούς σεισμούς - Άντλησε 2,25 δισ. δολ.
Η Τουρκία έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής φέτος 5 δισ. δολάρια από διεθνές χρέος μέσω δύο deal

Στις διεθνείς αγορές βγήκε η Τουρκία, για πρώτη φορά μετά τους φονικούς σεισμούς, αντλώντας το ποσό των 2,25 δισ. δολ.
Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας εξέδωσε ομόλογα σε δολάρια λήξης στις 14 Μαρτίου 2029 με απόδοση 9,5%, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για αυτό.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι ζημιές από τους σεισμούς κλιμάκωσαν τις οικονομικές πιέσεις σε μια χώρα που ήδη παλεύει με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, όταν ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας, Recep Tayyip Erdogan θα επιδιώξει άλλη μια πενταετή θητεία.
Η πιο πρόσφατη προσέγγιση της Τουρκίας στις διεθνείς αγορές χρέους ήρθε επίσης μετά από τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, το «σήμα» του οποίου για επιτάχυνση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ προκάλεσε αύξηση στο κόστος δανεισμού των αναδυόμενων αγορών.
Η Τουρκία έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής φέτος 5 δισ. δολάρια από διεθνές χρέος μέσω δύο deal,  ποσό που είναι το μισό του στόχου της για 10 δισ. δολάρια για το 2023. Άντλησε 11 δισ. δολάρια μέσω παγκόσμιων πωλήσεων ομολόγων το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης