Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν το Τελ Αβίβ κατά της μεταρρύθμισης που περιορίζει τη Δικαιοσύνη

Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν το Τελ Αβίβ κατά της μεταρρύθμισης που περιορίζει τη Δικαιοσύνη
Πολίτες από πολλούς τομείς της ισραηλινής κοινωνίας συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις κατά του σχεδίου του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu
Χιλιάδες Ισραηλινές για να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σχεδιαζόμενη δικαστική μεταρρύθμιση που θα περιορίσει δραστικά τις εξουσίες των δικαστηρίων, την οποία προωθεί η δεξιά κυβέρνηση.
Πολίτες από πολλούς τομείς της ισραηλινής κοινωνίας συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις κατά του σχεδίου του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να περιορίσει την ικανότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδίδει αποφάσεις κατά της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, δίνοντας παράλληλα στους νομοθέτες καθοριστικές εξουσίες στον διορισμό των δικαστών.
Ομάδες γυναικών συμμετείχαν στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες, με τις διαδηλώτριες να είναι ντυμένες στα κόκκινα και να πραγματοποιούν πορεία στον δημοφιλή παραλιακό δρόμο του Τελ Αβίβ, χειροκροτώντας και φωνάζοντας δημοκρατία.
Οι διαδηλώτριες στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των γυναικών φορούσαν κόκκινους μανδύες και λευκό κάλυμμα στο κεφάλι, μιμούμενες το δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ και το μυθιστόρημα «Η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης» που απεικονίζει μια δυστοπική πραγματικότητα όπου ένα βάναυσο υπερθρησκευτικό καθεστώς αφαιρεί από τις γυναίκες τα δικαιώματά τους.
Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν η υπονόμευση των δικαιωμάτων των γυναικών, δεν είναι στις προθέσεις μας και αγώνας γυναικών, οι διαδηλώτριες διαμαρτύρονταν κατά της νομοθεσίας που πρότεινε ο Netanyahu με τους δεξιούς και θρησκευτικούς συμμάχους του τον περασμένο μήνα.
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Isaac Herzog δήλωσε τη Δευτέρα (6/3) ότι μπορεί να επίκειται ένας συμβιβασμός στο σχέδιο αναμόρφωσης του δικαστικού συστήματος της κυβέρνησης αλλά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Benny Gantz είπε στο Reuters κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των γυναικών στο Τελ Αβίβ ότι δεν θα διαπραγματευτούν μέχρι να ακυρωθεί ο νόμος.
«Συμφωνίες μπορεί να επιτευχθούν, συμβιβασμό για τη δημοκρατία δεν μπορούμε να επιτύχουμε», δήλωσε ο Gantz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης