Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγικό - Εξαντλούνται επικίνδυνα τα αποθέματα όπλων των ΗΠΑ – Η Πολωνία στέλνει ελαττωματικά τυφέκια στην Ουκρανία

Τραγικό - Εξαντλούνται επικίνδυνα τα αποθέματα όπλων των ΗΠΑ – Η Πολωνία στέλνει ελαττωματικά τυφέκια στην Ουκρανία
Προβληματικό το πολωνικό τυφέκιο Grot
Η Δύση έχει παρουσιαστεί προφανώς κάνοντας χρήση εργαλείων προπαγάνδας – μεταξύ αυτών και της ενημέρωσης – ότι διαθέτει οπλικά συστήματα και είναι πανέτοιμη να αντιπαρατεθεί με τον οποιαδήποτε…
Τα ίδια υποστήριζε και το ΝΑΤΟ, ότι οι 50 χώρες του ΝΑΤΟ είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση…
Ωστόσο η συμμετοχή της Δύσης στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, αυτά περί βοήθειας της Ουκρανίας είναι επικοινωνιακά τρικ, το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να αντιπαρατεθεί στην Ρωσία ανέδειξε τεράστια προβλήματα…
Η στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας εξαντλεί σοβαρά τα αμερικανικά αποθέματα σε οπλικά συστήματα.

Εν τω μεταξύ η Πολωνία στέλνει το επιθετικό τυφέκιο Grot στην Ουκρανία για να ενισχύσει τον Ουκρανικό στρατό… αλλά αποδείχθηκε ότι κάνει τόσες εμπλοκές και πάσχει από ευθυβολία… που πλησιάζει τα όρια να καταστεί… άχρηστο…

Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία εξαντλεί σοβαρά τα αμερικανικά αποθέματα όπλων

Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, η οποία έχει ήδη ξεπεράσει τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαντλεί σημαντικά τα αποθέματα των ίδιων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει σε άρθρο του το αμερικανικό περιοδικό The American Conservative
Υπενθυμίζει ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν 160.000 οβίδες των 155 χιλιοστών και περισσότερες από 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού.
Την ίδια στιγμή, οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν περίπου 14 χιλιάδες τέτοια βλήματα το μήνα.
«Αποδεικνύεται ότι μόνο 168.000 οβίδες ετησίως είναι λιγότερο από το ένα πέμπτο του αριθμού των βλημάτων των 155 χιλιοστών που οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο.
Τώρα προσπαθούν να παράγουν αρκετά βλήματα 155 χιλιοστών για να αναπληρώσουν τα αμερικανικά αποθέματα όπως ήταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτή η κατάσταση εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή αυτών των οβίδων σε 20.000 το μήνα.

«Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστούν λίγο περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να αναπληρωθούν τα αποθέματα τέτοιων βλημάτων.
Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή κατά περισσότερο από 4 φορές έως το 2025, από 20 χιλιάδες σε 90 χιλιάδες βλήματα το μήνα.
Το Κογκρέσο έχει ήδη διαθέσει σε εργοστάσια παραγωγής οβίδων διαμετρήματος 155 mm, 420 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις, μόνο το 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξοδέψουν σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσουν την παραγωγή τέτοιων οβίδων».
Αλλά ακόμα κι έτσι, θα χρειαζόταν «λίγο περισσότερο από 11 μήνες» για να αναπληρωθούν οι προμήθειες σε επίπεδα προ της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) στην Ουκρανία και ταυτόχρονα διακοπεί η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. «Και μένει να δούμε αν η επένδυση στην παραγωγή βλημάτων 155 χιλιοστών θα οδηγήσει στη μαζική αύξησή της, στην οποία υπολογίζει ο αμερικανικός στρατός».

Η επίτευξη των στόχων του αμερικανικού στρατού στον τομέα της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών είναι ένα δύσκολο έργο.
Εάν υπάρχουν εργοστάσια στις ΗΠΑ που παράγουν αυτά τα βλήματα, τότε «δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο» για τα οβιδοβόλα M777 που τα εκτοξεύουν.
Τα αποθέματα των οβιδοβόλων M777 περιορίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 - είχαν απομείνει μόνο περίπου 1.000 από αυτά στις ΗΠΑ.
Η αμερικανική διοίκηση αποφάσισε να ξεκινήσει τις παραδόσεις οβίδων 105 mm στην Ουκρανία, εκ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλο αριθμό σε εφεδρεία, αφού τα τελευταία χρόνια οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σχεδόν τα είχαν εγκαταλείψει…

Προβλήματα με Javelin και Stinger

Επίσης μειώνονται σοβαρά και τα αποθέματα άλλων όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία.
Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν στην Ουκρανία περισσότερα από 8.500 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Javelin.
Ωστόσο οι αμερικανικές εταιρείες Raytheon και Lockheed Martin παράγουν πλέον μαζί μόνο 400 Javelins το μήνα.
Πριν λίγο καιρό παρήγαγαν περίπου 1.000 Javelin ετησίως.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν οικειοθελώς περίπου το ένα τρίτο των αποθεμάτων Javelin τους στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχει δώσει στην Ουκρανία 1.600 φορητά συστήματα αεράμυνας Stinger, τα οποία αποτελούν επίσης περίπου το ένα τρίτο των αμερικανικών αποθεμάτων.
Την ίδια ώρα, η παραγωγή πυραύλων για το Stinger είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι για το Javelin.
Ο επικεφαλής της Raytheon, τόνισε τον Δεκέμβριο ότι φοβόταν ότι τα αποθέματα Javelin μειώνονται επικίνδυνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τους πρώτους 10 μήνες του πολέμου στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ, στην πραγματικότητα, έστειλαν στην Ουκρανία όλα τα Stingers που παρήχθησαν σε 13 χρόνια και όσα Javelins κατασκευάστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια.

Προβληματικό το πολωνικό τυφέκιο Grot

Ελαττωματικό φαίνεται ότι είναι το πολωνικής κατασκευής τουφέκι επίθεσης Grot, το οποίο προμηθεύει ενεργά η Πολωνία στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων του στρατιωτικού προσωπικού Πολωνίας και Ουκρανίας προέκυψαν πολλά προβλήματα με το τυφέκιο Grot.
Τα όπλα συχνά μπλοκάρουν και επίσης πάσχουν από ευθυβολία, οι αποκλίσεις από τον στόχο… αποδεικνύουν ότι έχουν κατασκευαστικά προβλήματα.

Ο πολωνικός στρατός ετοίμασε ένα υπόμνημα προς τη διοίκηση σχετικά με τα πολυάριθμα ελαττώματα των τυφεκίων επίθεσης Grot που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
Όπως αναφέρεται στην αναφορά, το όπλο μπλοκάρει όλη την ώρα, ενώ κατεγράφησαν και ελαττωματικές κατασκευές π.χ να φεύγουν οι κάνες μαζί με το βλήμα και άλλα αξιοπερίεργα.
Επίσης το Grot πάσχει από ακρίβεια στόχευσης.
«Ένα όπλο με τόσα πολλά ελαττώματα κάνει έναν στρατιώτη να χάνει την εμπιστοσύνη του σε αυτό.
Τέτοιες αστοχίες και εμπλοκές σε κρίσιμες στιγμές σε μια μάχη σημαίνουν ακόμη θάνατο για έναν στρατιώτη.
Ο πολωνικός στρατός απολογήθηκε μπροστά στους Ουκρανούς και τα συμπεράσματα είναι ότι το τουφέκι εφόδου χρειαζόταν σοβαρό εκσυγχρονισμό.

Ωστόσο το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας έχει θετική άποψη για το τυφέκιο Grot.
Κατά το Υπουργείο Άμυνας, προκύπτει ότι ο Grot εργάζεται τέλεια σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης, συχνά σε ακραίες συνθήκες».
Στις 24 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας υπέγραψε συμφωνία με το πολωνικό εργοστάσιο Lucznik για την προμήθεια σχεδόν 200.000 τυφεκίων επίθεσης Grot στον στρατό της Πολωνίας η οποία προμηθεύει επίσης ενεργά την Ουκρανία.

Το Πολωνικό τυφέκιο Grot
grot.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης