Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κλιμακώνεται η πίεση στη Fed - Αυξήθηκαν κατά 242 χιλ. οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

ΗΠΑ: Κλιμακώνεται η πίεση στη Fed - Αυξήθηκαν κατά 242 χιλ. οι  θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
H αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή
Κλιμακώνεται η πίεση στη Fed, καθώς η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.
Οι μισθοδοσίες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά περίπου 242.000 τον μήνα έως τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έρευνα του φορέα επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Πρόκειται για 40.000 - ή 20% - πάνω από τις προσδοκίες και υπερδιπλάσιο του ρυθμού του Ιανουαρίου (119.000) (αριθμός που αναθεωρήθηκε επίσης υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις).
Οι αριθμοί αποτελούν περαιτέρω στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία απέχει ακόμη πολύ από την ύφεση που πολλοί αναμένουν, παρά τις διαδοχικές απότομες αυξήσεις των επιτοκίων πέρυσι από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Οι αριθμοί προστίθενται σε ένα σύνολο στοιχείων για την απασχόληση και τον πληθωρισμό τις τελευταίες εβδομάδες, τα οποία έχουν όλα βγει ισχυρότερα από ό,τι φαινόταν πιθανό στο τέλος του περασμένου έτους.
Τα στοιχεία αυτά διαμόρφωσαν το πλαίσιο για την προειδοποίηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιστρέψει σε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων στον αγώνα της για την τιθάσευση του πληθωρισμού, έχοντας επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιξης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις πολιτικής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης