Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times για επιθέσεις σε Nord Stream: Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ποιος Ουκρανός κρύβεται από πίσω

Times για επιθέσεις σε Nord Stream: Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ποιος Ουκρανός κρύβεται από πίσω
Για πλούσιο Ουκρανό που δεν έχει σχέση με τον πρόεδρο Zelensky κάνουν λόγο οι Times
Στην αποκάλυψη πως οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν ποιος είναι ο Ουκρανός που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream προχωρά σε σημερινό δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για έναν πλούσιο Ουκρανό, ο οποίος φέρεται να μην έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Ωστόσο, το δημοσίευμα δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του ενώ δεν δίνει και περισσότερα στοιχεία για τη δράση του, πέρα από το να υπονοεί ότι αυτός ήταν που χρηματοδότησε όλο το εγχείρημα περί της επίθεσης των φιλοουκρανικών σαμποτέρ στους αγωγούς Nord Stream..
Όπως αναφέρουν οι The Times, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης γνώριζαν για την ύπαρξη ουκρανικού ίχνους στις επιθέσεις αυτές μια εβδομάδα μετά τις εκρήξεις, αλλά το ΝΑΤΟ προσπάθησε να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, καθώς όπως υποστηρίζουν, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Γερμανίας.
«Αργά ή γρήγορα το όνομα του θα αποκαλυφθεί σίγουρα, ειδικά από τη στιγμή που έχει αφήσει την ασυνήθιστη «τηλεκάρτα» του.
Οι σχέσεις της Ουκρανίας με τους συμμάχους της θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, εάν το πρόσωπο αυτό βγει και ομολογήσει» αναφέρει το δημοσίευμα, χωρίς πάντως να διευκρινίζει τι είδους στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αυτής της «προσωπικότητας επιρροής» μπορούν να συζητηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης