Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενστάσεις… Γερμανίας στις αποκαλύψεις για Nord Stream: Στημένη επιχείρηση για να κατηγορηθεί η Ουκρανία

Ενστάσεις… Γερμανίας στις αποκαλύψεις για Nord Stream: Στημένη επιχείρηση για να κατηγορηθεί η Ουκρανία
Να περιμένουμε τις επίσημες έρευνες, να μη σταθούμε σε πρόωρα συμπεράσματα δημοσιευμάτων επισημαίνει η ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Μετά τη δυσπιστία της Ρωσίας στις αποκαλύψεις των New York Times για το ότι μια ομάδα φιλο – Ουκρανών είναι αυτή που ευθύνεται για τις επιθέσεις στους Nord Stream, επιφυλάξεις διατυπώνει και η Γερμανία.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius τάχθηκε κατά της διατύπωσης πρόωρων κατηγοριών.
«Μπορεί θαυμάσια να είναι μια κατασκευασμένη επιχείρηση σκηνοθετημένη για να κατηγορηθεί η Ουκρανία, ένα ενδεχόμενο το οποίο αναφέρεται επίσης στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Οι πιθανότητες για το ένα ή το άλλο είναι εξίσου υψηλές» υποστήριξε μιλώντας στο δημόσιο δίκτυο Deutschlandfunk ο Pistorius.

Επιφυλάξεις

Αλλά και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock αφού υποστήριξε ότι παρακολουθεί πολύ στενά όλες τις πληροφορίες, σημείωσε ότι πρέπει να αφεθούν οι επίσημοι φορείς να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους και ότι δεν πρέπει να καταλήξουμε σε πρόωρα συμπεράσματα που βασίζονται σε δημοσιεύματα.
Υπενθυμίζεται πως δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times επικαλείται πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που δείχνουν πως μια φιλοουκρανική ομάδα ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.
Όπως επισημαίνεται, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskky ή κορυφαίοι συνεργάτες του εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή ούτε αν οι δράστες ενεργούσαν κατ' εντολή ουκρανών κυβερνητικών αξιωματούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης