Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για δημοσιεύματα για Nord Stream: Προσπαθούν να μπερδέψουν όσους ψάχνουν την αλήθεια

Ρωσία για δημοσιεύματα για Nord Stream: Προσπαθούν να μπερδέψουν όσους ψάχνουν την αλήθεια
Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, στο τέλος η Δικαιοσύνη θα νικήσει λέει η ρωσική πρεσβεία
Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλη δυσπιστία υποδέχεται η Ρωσία τα αμερικανικά δημοσιεύματα, τα οποία υποστηρίζουν πως η επίθεση δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream πραγματοποιήθηκε από φιλοουκρανικές ομάδες χωρίς να είναι ακόμα γνωστό εάν η σχετική εντολή δόθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky ή από άλλον ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο της Ουκρανίας.
Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα αυτά προσπαθούν να μπερδέψουν όσους αναζητούν την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη με τις επιθέσεις δολιοφθοράς στους αγωγούς, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν.

Άμεση έγκριση

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των New York Times, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει πως λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το εν λόγω άρθρο αμέσως πήρε το «πράσινο φως» από τον τομέα των πληροφοριών και πως αστραπιαία μεταδόθηκε σε όλα τα ΜΜΕ.
«Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο δεδομένου των προσπαθειών των Αμερικάνων αξιωματούχων και δημοσιογράφων να αποσιωπήσουν το ηχηρό υλικό του βραβευμένου με Pulitzer δημοσιογράφου Seymour Hersh για το ίδιο θέμα αλλά και της αντίθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια συνολική και ανεξάρτητη έρευνα για αυτήν την ενέργεια διεθνούς τρομοκρατίας κατά αυτής της κρίσιμης ενεργειακής υποδομής» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

Θέλουν κάτι να κρύψουν

Όπως επισημαίνει η ρωσική πλευρά, φαίνεται σαν οι αμερικανικές αρχές να προσπαθούν κάτι να κρύψουν δεδομένου ότι «απείλησαν ανοιχτά τη λειτουργία των αγωγών φυσικού αερίου» και κατόπιν «απόλαυσαν την καταστροφή τους», επειδή «η αμοιβαία επωφελής συνεργασία Ρωσίας – Ευρώπης ήταν πάντα αγκάθι για την Ουάσινγκτον».

Καμία εμπιστοσύνη

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία, προφανώς και δεν πιστεύει στην αμεροληψία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
«Αντιλαμβανόμαστε τις ανώνυμες «διαρροές» ως τίποτα περισσότερο παρά μια προσπάθεια να μπερδέψουν αυτούς που ειλικρινά προσπαθούν να φτάσουν στο βάθος των πραγμάτων για αυτό το κραυγαλέο έγκλημα.
Προσπαθούν να μετατοπίσουν την ευθύνη από τους πολιτικούς που διέταξαν και συντόνισαν τις επιθέσεις στη Βαλτική σε κάποια «αφηρημένα» άτομα» επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία, αναφέροντας πως είναι σίγουρη πως στο τέλος η Δικαιοσύνη θα υπερισχύσει και πως θα κάνει τα πάντα για να συμβεί αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης