Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές απώλειες Ουκρανών, έχασαν 11.000 στρατιώτες τον Φεβρουάριο - Στη Wagner το 50% του Bakhmut - Φόβοι ΝΑΤΟ

Δραματικές απώλειες Ουκρανών, έχασαν 11.000 στρατιώτες τον Φεβρουάριο - Στη Wagner το 50% του Bakhmut - Φόβοι ΝΑΤΟ
O Zelensky κρατάει το Bakhmut για να μην πληγεί η φήμη του παρά τις δραματικές απώλειες…
Σχετικά Άρθρα
(upd 15) Οι απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων – μόνο - τον Φεβρουάριο 2023 ήταν δραματικές, έχασαν 11.000 στρατιώτες ενώ συνεχίζουν να υπερασπίζονται με έως 20.000 στρατιώτες το Bakhmut… προφανώς όχι για να προστατέψουν την κατεστραμμένη πόλη ή τους κατοίκους αφού από 72.000 πολίτες έχουν απομείνει στο Bakhmut 2.800 άτομα αλλά για να προστατέψουν την καταρρέουσα φήμη του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας… που ενώ χάνει τον πόλεμο μαζί με τους αμερικανικούς παίζουν παιχνίδια προπαγάνδας και επικοινωνίας…
Οι Wagner και ο τακτικός ρωσικός στρατός πάντως έχουν καταλάβει το 50% του Bakhmut, ωστόσο μαίνονται σφοδρές μάχες στο άλλο μισό της πόλης. 

Και ενώ στο στρατιωτικό μέτωπο οι μάχες συνεχίζονται υπάρχουν δημοσιεύματα που φέρουν Ουκρανούς να έχουν ενορχηστρώσει το σαμποτάζ στους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream… ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά εάν αυτό ισχύει αφού απαιτεί μεγάλη οργάνωση και πολύ εκρηκτική ύλη… που έπρεπε να τοποθετηθεί στον βυθό της θάλασσας.

Δραματικές απώλειες Ουκρανών

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο 2023 ήταν δραματικές, αυξήθηκαν κατά 40% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τους 11.000 στρατιώτες απόρροια της ρωσικής προέλασης στο Donbass.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Donetsk και Kupyansk, απελευθερώθηκαν οι οικισμοί Nikolaevka, Dvurechnoe, Krasnaya Gora, Gryanikovka και Paraskovievka.
Η κατάληψη του Bakhmut στα ρωσικά Artemovsk, είναι σημαντικό κέντρο άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων στο Donbass, θα επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συνεχίσουν την επίθεση στα βάθη της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι σαμποτέρ ήταν «Ουκρανοί»

Η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι μια «φιλοουκρανική ομάδα» που έδρασε εν αγνοία των αμερικανικών αρχών διέπραξε την δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.
Επίσης η Γερμανική Zeit ανέφερε ότι οι Γερμανοί ερευνητές είχαν εντοπίσει ένα σκάφος που χρησιμοποιούνταν από σαμποτέρ.
Η εταιρεία που το νοίκιασε ανήκε σε πολίτες της Ουκρανίας.
Ωστόσο οι ρώσοι αμφισβητούν αυτές τις αναφορές, δηλώνοντας ότι αμερικανοί και η CIA βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ.

Πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να πέσει το Bakhmut

Είναι πολύ πιθανό το Bakhmut να πέσει στα χέρια των Ρώσων τις επόμενες ημέρες υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Ρωσία ρίχνει περισσότερα στρατεύματα, περισσότερες δυνάμεις.
Ότι η Ρωσία στερείται σε ποιότητα, προσπαθεί να το αναπληρώσει με ποσότητα.
Έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες, αλλά την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ο Bakhmut μπορεί τελικά να πέσει τις επόμενες ημέρες» τόνισε ο Stoltenberg.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα εξελιχθεί σε σημείο καμπής για τον πόλεμο.
Απλώς υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη στην Ουκρανία.
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υποστήριξαν την Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο με στρατιωτική και οικονομική και οικονομική υποστήριξη αξίας περίπου 150 δισεκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Prigozhin (Wagner): Όλο το ανατολικό Bakhmut είναι υπό τον έλεγχο μας

Όλο το ανατολικό Bakhmut τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Wagner υποστηρίζει ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Yegveny Prigozhin.
«Οι μονάδες της Wagner έχουν καταλάβει όλη την ανατολική περιοχή του Bakhmut.
Τα πάντα ανατολικά του ποταμού Bakhmutka είναι τελείως υπό τον έλεγχο της Wagner» υποστήριξε με ανάρτηση του στο Telegram ο Prigozhin.

Shoigu για Bakhmut

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu εξήγησε γιατί είναι πολύ σημαντική για τη Ρωσία η πλήρης κατάληψη του Bakhmut, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες.
Όταν οι ρωσικές δυνάμεις πάρουν τον έλεγχο του Bakhmut, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορέσουν να προχωρήσουν βαθιά μέσα στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο Shoigu εξηγώντας το νόημα των συνεχιζόμενων σκληρών μαχών για την πόλη.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, το Bakhumt είναι σημαντικός αμυντικός κόμβος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη λεκάνη του Donbass.
«Η κατάληψή του θα επιτρέψει περαιτέρω επιθετικές ενέργειες βαθιά στην άμυνα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», τόνισε ο Shoigu.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των Ουκρανών συνεχίζονται στο Bakhmut και στα περίχωρά του.
Οι συγκρούσεις επίσης συνεχίζονται κοντά στο Ugledar.
Ο ρωσικός στρατός σημείωσε σημαντικά εδαφικά κέρδη και προχώρησε στο δυτικό τμήμα της πόλης Mariinka.
Οι συγκρούσεις μαίνονται κοντά στο Debrova.
Μόνο στις 7 Μαρτίου σκοτώθηκαν 320 Ουκρανοί στρατιώτες.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να χτυπούν τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις κατευθύνσεις Donetsk, Zaporozhye, Krasnolimansk, Kupyansk, Kherson και Yuzhno-Donetsk, οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών ήταν 320 στρατιώτες.
Επιπλέον, καταστράφηκαν τρία άρματα μάχης, δύο οχήματα μάχης πεζικού και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και διάφορα πυροβόλα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-24 καταρρίφθηκε στην περιοχή Druzhkovka του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Hryanykivka (54 χλμ βορειοδυτικά του Svatove), Nevske (17 χλμ βόρεια της Kreminna), Bilohorivka (10 χλμ νότια της Kreminna), και Spirne (25 χλμ νότια της Kreminna).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 7 Μαρτίου και απεικονίζουν τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλλουν και να καταλαμβάνουν ουκρανικές θέσεις βορειοδυτικά της Kreminna υποδηλώνουν ρωσικές προόδους.
Bίντεο που δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου δείχνει στρατιώτες από το 375ο Τάγμα Μηχανοκίνητων Τυφεκίων του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) να επιχειρεί στην Περιφέρεια Luhansk.
To ουκρανικό πυροβολικό χτύπησε πέντε ρωσικά τανκς κοντά στο Chervonoopopivka (6 χλμ βόρεια της Kreminna).
Oi ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τον αριθμό των κυμάτων επίθεσης στις κατευθύνσεις Kreminna και Bilohorivka.[22] Πλάνα που δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου ισχυρίζεται ότι δείχνει στοιχεία της 4ης Ξεχωριστή Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού LNR να εκτοξεύει ρουκέτες σε ουκρανικές θέσεις κοντά στην Kreminna.

Οι ρώσοι κατέλαβαν το 50% του Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το ανατολικό τμήμα του Bakhmut, ανατολικά του ποταμού Bakhmutka, μετά από ελεγχόμενη ουκρανική απόσυρση από το ανατολικό Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις εντός και γύρω από την πόλη στις 7 Μαρτίου.
Πλάνα δείχνουν ρωσικές θέσεις στο ανατολικό Bakhmut σε απόσταση 200 μέτρων από τον ποταμό Bakhmutka.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν άνετα σε περιοχές στο ανατολικό Bakhmut όπου δεν είχαν παρατηρηθεί προηγουμένως, υποστηρίζοντας προηγούμενους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το ανατολικό τμήμα του Bakhmut.

Ρωσική προέλαση στην Avdiivka στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka στο Donetsk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επιθετικές ενέργειες στην περιοχή Avdiivka κοντά στο Krasnohorivka (9 χλμ βόρεια της Avdiivka), Novokalynove (10 χλμ βόρεια της Avdiivka), Kamianka (4 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka) και Severne (5 χλμ δυτικά του Bakhmut). στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk κοντά στο Pervomaiske και το Nevelske. 
Η ρωσική 114η Ταξιαρχία του 1ου Σώματος Στρατού του Donetsk δραστηριοποιείται βόρεια της Avdiivka και σημειώνει κέρδη στην περιοχή.
H 114η Ταξιαρχία προσπαθεί να καταλάβει την Krasnohorivka προκειμένου να κόψει τον αυτοκινητόδρομο E50 που συνδέει το Donetsk με το Pokrovske.
Η κατάληψη της Avdiivka θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για τις ουκρανικές δυνάμεις. 
Οι ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν την Avdiivka από το καλοκαίρι του 2022.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν εντός της Marinka.

Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οι ρώσοι έχουν καταστρέψει συνολικά… 398 ουκρανικά αεροσκάφη, 217 ελικόπτερα, 3.356 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 410 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 8.205 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.055 οχήματα μάχης που φέρουν συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και 4.294 τεμάχια πυραύλων και όλμοι καταστράφηκαν.

Zelensky: Εάν πέσει το Bakhmut οι ρώσοι θα χτυπήσουν Kramatorsk και Slovyansk

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι εάν πέσει το Bakhmut - κάτι που έχει συμβεί αφού το 50% της πόλης το ελέγχουν οι ρώσοι - θα παρείχε στις ρωσικές δυνάμεις έναν «ανοιχτό δρόμο» προς το Kramatorsk, το Slovyansk και άλλες περιοχές στην περιφέρεια Donetsk.
Με βάση το αμερικανικό ινστιτούτο ISW, οι ρωσικές δυνάμεις θα έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αποκλίνουσες γραμμές προέλασης μετά την κατάληψη του Bakhmut. 
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να κινηθούν δυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 προς την Kostiatynivka (περίπου 20 χιλιόμετρα από το Bakhmut) ή θα μπορούσαν να προχωρήσουν βορειοδυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40 προς την περιοχή Slovyansk-Kramatorsk στη βορειοδυτική Περιφέρεια Donetsk (περίπου 40 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Αυτοί οι δύο πιθανοί άξονες προέλασης δεν αλληλοϋποστηρίζονται.
Κατά το ISW οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δεν έχουν τις μηχανοκίνητες δυνάμεις που είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν πέρα ​​από το Bakhmut, και τα τακτικά «αποσπάσματα επίθεσης» που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις κατά του Bakhmut είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να διεξάγουν πόλεμο ελιγμών.

Ο Αρχηγός του Ουκρανικού στρατού, συζήτησε την κατάσταση στο Bakhmut με στρατηγούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Valerii Zaluzhnyi, ανακοίνωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στο Bakhmut με τους στρατηγούς των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ.
«Πρώτα απ' όλα τους ενημέρωσα για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Επικεντρώθηκα στην ανατολική κατεύθυνση με τις περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικά για το Bakhmut.
«Συζητήσαμε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυρομαχικών.
Τα θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της αεράμυνας και την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς παραμένουν κρίσιμα»..

Έως 20.000 Ουκρανοί στρατιώτες στο Bakhmut

Σύμφωνα με τον ιδρυτή των Wagner PMC Yevgeny Prigozhin, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δεν πρόκειται να ξεμείνει από κόσμο όλο και περισσότερες χιλιάδες Ουκρανούς ρίχνει στη «μηχανή κρέατος»
Υπάρχουν μεταξύ 12.000 με 20.000 Ουκρανοί στρατιώτες αυτή τη στιγμή στο Artyomovsk (Bakhmut), προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εξαιρετικά δύσκολος αγώνας για την πόλη.
«Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, υπάρχουν μεταξύ 12.000 και 20.000 Ουκρανοί στρατιώτες αυτή τη στιγμή στο Bakhmut, οι ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν»

Σύμφωνα με τον Yevgeny Prigozhin, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πρόκειται να ξεμείνουν από όπλα και πυρομαχικά.
Το Bakhmut ή Artyomovsk στα ρωσικά βρίσκεται στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα του Donetsk και λειτουργεί ως κύριος κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για προμήθειες στις ουκρανικές δυνάμεις στο Donbass.

O Zelensky κρατάει το Bakhmut για να μην πληγεί η φήμη του παρά τις δραματικές απώλειες…

Παρά την κρίσιμη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Bakhmut, ο Zelensky ζήτησε από τον στρατό της Ουκρανίας να κρατήσει το Bakhmut, η απώλεια του οποίου θα συνεπαγόταν μεγάλη απώλεια…. φήμης για τον Zelensky, την Ουκρανία και την Δύση…

Μετά από συνάντηση του επιτελείου του ουκρανικού Ανώτατου Διοικητή στις 6 Μαρτίου, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αρνήθηκε να αποσύρει τις μονάδες της από το Bakhmut.
H συνάντηση έγινε λίγο μετά την εμφάνιση αναφορών σχετικά με διαφωνίες μεταξύ του Προέδρου Zelensky και του Ανώτατου Διοικητή Zaluzhny, μεταξύ άλλων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Πράγματι, ο Zaluzhny έχει επανειλημμένα ισχυριστεί την ανάγκη απόσυρσης του Ουκρανικού στρατού από το Bakhmut προκειμένου να διατηρηθεί η μαχητική ικανότητα των μονάδων.
Προφανώς, ο μεγάλος διοικητής των μέσων ενημέρωσης Zelensky κατάφερε να πείσει τον αρχηγό του στρατού της Ουκρανίας… να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό στην πολιορκημένη πόλη Bakhmut.

Όχι πολύ καιρό πριν, ο ίδιος ο Zelensky αναφερόταν στην επικείμενη απώλεια του Bakhmut.
Τόνιζε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα υπερασπιστεί την πόλη Bakhmut «με κανένα κόστος».
Ωστόσο, θα ήταν μεγάλο πλήγμα στην φήμη του Zelensky από την απώλεια του Bakhmut.
Ο αμερικανός υπουργός άμυνας, αναγνώρισε πρόσφατα ότι η υπεράσπιση του Bakhmut έχει περισσότερο συμβολική παρά στρατηγική σημασία.
H κυβέρνηση Zelensky προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πολλές χιλιάδες απώλειες που έχει ήδη υποστεί ο ουκρανικός στρατός στο Bakhmut αλλά αποκαλύφθηκε ότι χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν στην πολιορκημένη πόλη για να πολεμήσουν για τη φήμη του Zelensky.

Από στρατιωτική άποψη, η συνέχιση της άμυνας του Bakhmut δικαιολογείται από μια προσπάθεια πρόκλησης μέγιστης ζημιάς στις πιο αποτελεσματικές ρωσικές μονάδες πεζικού, τους Wagner PMC.
Ωστόσο, όσο πιο πολύ σφίγγουν οι λαβίδες γύρω από την πόλη, τόσο λιγότερα περιθώρια ελιγμών έχουν οι ουκρανικές δυνάμεις και τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να πλήξουν ρωσικά στρατεύματα.

Παρά την επίσημη δήλωση σχετικά με την απόφαση να συνεχιστεί η άμυνα στο Bakhmut, η ουκρανική διοίκηση φέρεται να ξεκίνησε μερική απόσυρση επίλεκτων μονάδων.

Εν τω μεταξύ, ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι Wagner έχουν πάρει τον έλεγχο της συνοικίας Zabakhmutka στα δυτικά της πόλης Bakhmut.
Στα βορειοανατολικά, τα ρωσικά στρατεύματα επίθεσης ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στην περιοχή του εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος.
Στα νότια προάστια της Bakhmut επίσης προελαύνουν οι Wagner.

Οι Ουκρανοί πυροβολούν όσους Ουκρανούς παραδίδονται

Οι Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν συναδέλφους στρατιώτες που επιχειρούν να παραδοθούν.
Ο ουκρανός στρατιώτης Όλεγκ Μπιλένκο είπε ότι μαζί με τέσσερις άλλους στρατιώτες, έφτασε στη Mariinka ή Maryinka στις αρχές Ιανουαρίου, ως μέρος της 79ης χωριστής Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου της Ουκρανίας
Είχαν επιφορτιστεί να κρατήσουν ένα τοπικό σπίτι, μεταμορφωμένο σε φυλάκιο.
Στις 16 Ιανουαρίου, η θέση καταστράφηκε από χτύπημα οβίδας τανκ.
Πέντε στρατιώτες, που βρίσκονταν στο σπίτι σε αυτό το σημείο, τραυματίστηκαν και προσπάθησαν να παραδοθούν.
«Ωστόσο, μας πυροβόλησαν από ένα γειτονικό σπίτι που ήταν ουκρανοί στρατιώτες είδαν ξεκάθαρα ότι ήμασταν Ουκρανοί… ότι χρειαζόμασταν βοήθεια» ανέφερε ο Μπιλένκο.
Ως αποτέλεσμα, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν αμέσως.
Ο Μπιλένκο, ο μόνος επιζών, κατάφερε να βρει καταφύγιο σε ασφαλή περιοχή, αλλά τραυματίστηκε βαριά..

Η Maryinka βρίσκεται δυτικά του Donetsk.
O αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) είχε αναφέρει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση ωστόσο όλα τα πολυώροφα κτίρια βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Ο έλεγχος της Maryinka θα ανοίξει το δρόμο για την Krasnogorovka, από όπου τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το του Donetsk.

Τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού των αμερικανών στην Πολωνία… για την Ουκρανία

Μια τεράστια ποσότητα αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού βρίσκεται στο λιμάνι της Gdynia στην Πολωνία.
Το στρατιωτικό υλικό είναι εξοπλισμός που ανήκει στην Ομάδα Μάχης της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του Αμερικανικού Στρατού, 1η Μεραρχία Ιππικού.
Ορισμένες αναφορές των ΜΜΕ της Ανατολικής Ευρώπης υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ένα μέρος του εξοπλισμού, που συγκρίνεται με πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου σε μήκος, προορίζεται για την Ουκρανία.

Στα πλάνα φαίνονται εκατοντάδες βαρέα στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τανκς και τεθωρακισμένων φορτηγών.
Το ρωσικό Sputnik σημείωσε ότι «ορισμένα πολωνικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίστηκαν ότι μέρος του στρατιωτικού υλικού που φαίνεται στο Video θα επανατοποθετηθεί στην Ουκρανία».
Ωστόσο, «ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε το Πεντάγωνο έχουν σχολιάσει ακόμη το θέμα».
baltic.jpg

Scholz: Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα κρατήσει πολύ καιρό

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz υποθέτει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.
«Πρέπει να φοβόμαστε ότι αυτό θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και, φυσικά, κάθε μέρα ευχόμαστε να ήταν διαφορετικά», είπε ο καγκελάριος.
Ως προς αυτό, ο Scholz τόνισε ότι, από την άποψή του, είναι απαραίτητο να τεθεί σε μόνιμη βάση η παραγωγή όπλων και πυρομαχικών.

Συναγερμός στις ΗΠΑ για συνεργασία Ρωσίας – Κίνας

Η Κίνα θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να αμφισβητήσει τις ΗΠΑ, παρά τις διεθνείς ανησυχίες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
«Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Κίνα θα διατηρήσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, σε διπλωματικό, αμυντικό, οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, στην προσπάθειά της να αμφισβητήσει τις ΗΠΑ, έστω και αν περιορίσει τη δημόσια υποστήριξή της» αναφέρεται στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της ετήσιας ακρόασης της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας για τις παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Η έκθεση επικεντρώνεται κυρίως στις απειλές που προέρχονται από την Κίνα και τη Ρωσία.
Εκτιμάται ότι η Κίνα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά και άλλα πλεονεκτήματά της για να εκφοβίζει τους αντιπάλους της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ότι μπορεί να αυξηθούν οι διελεύσεις από τον Πορθμό της Ταϊβάν ή οι υπερπτήσεις πυραύλων πάνω από το νησί.
«Είναι ίσως περιττό να πούμε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία προκαλεί ολοένα και περισσότερο τις ΗΠΑ σε οικονομικό, τεχνολογικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, παραμένει προτεραιότητά μας» είπε η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haines, η κυριότερη σύμβουλος του προέδρου Joe Biden.
Προκειμένου να εκπληρώσει το όραμα του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping να μετατρέψει την Κίνα σε μεγάλη δύναμη στην παγκόσμια σκηνή, το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας «πείθεται ολοένα και περισσότερο ότι μπορεί να το κάνει εις βάρος της ισχύος και της επιρροής των ΗΠΑ», είπε η Haines στην εναρκτήρια δήλωσή της.
«Τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα καθώς ο στρατηγικός ανταγωνισμός με την Κίνα και τη Ρωσία εντείνεται, για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί ο κόσμος και αν θα μπορέσει να ελεγχθεί και να αντιστραφεί η άνοδος του απολυταρχισμού», πρόσθεσε.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ρωσία πιθανότατα δεν επιδιώκει μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά ο πόλεμος της Ουκρανίας εγκυμονεί «μεγάλο κίνδυνο» να συμβεί αυτό και υπάρχει «πραγματική πιθανότητα» οι στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας στην Ουκρανία να βλάψουν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στο εσωτερικό της χώρας του, αυξάνοντας την πιθανότητα μιας κλιμάκωσης.
Η Heines περιέγραψε έναν «πόλεμο φθοράς» στην Ουκρανία και είπε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν προβλέπουν ότι ο ρωσικός στρατός θα ανακάμψει φέτος σε σημείο ώστε να επιτύχει σημαντικά εδαφικά κέρδη.
7march2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_072023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_072023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης