Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο φόβος και ο τρόμος των Ουκρανών: Πρώτη χρήση των νέων ρωσικών UPAB-1500B-E - Προκαλούν σεισμό, ζυγίζει 1 τόνο η κεφαλή

Ο φόβος και ο τρόμος των Ουκρανών: Πρώτη χρήση των νέων ρωσικών UPAB-1500B-E - Προκαλούν σεισμό, ζυγίζει 1 τόνο η κεφαλή
Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να διεισδύσουν στα ουκρανικά "oporniks" χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο και πυρομαχικά
Σχετικά Άρθρα
«Ο ουκρανικός στρατός τρόμαξε... από τα νέα ρωσικά όπλα, τα οποία επιτρέπουν την καταστροφή οχυρών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» είπε ο δημοσιογράφος, blogger και στρατιωτικός ειδικός Yuriy Podolyaka.
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισαν να χρησιμοποιούν νέες βόμβες ανεμόπτερου UPAB-1500B στην εμπόλεμη ζώνη. 
Το βλήμα 1,5 τόνων έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους με υψηλό επίπεδο προστασίας, ιδιαίτερα τα οχυρά.
Σύμφωνα με τον Podolyaka, αυτή η βόμβα τέθηκε σε λειτουργία το 2019 και η κύρια ιδέα της ήταν η ασφαλής παράδοση ενός πολύ ακριβού και ισχυρότερου όπλου από πολλούς πυραύλους.
«Η ιδέα είναι ότι το αεροσκάφοος δεν μπαίνει στη ζώνη αεροπορικής άμυνας. Μπορεί να ρίξει από μεγάλο υψόμετρο σε απόσταση 40 km από το σημείο πρόσκρουσης. 
Με τη βοήθεια «φτερών», δηλαδή σχεδιασμού αεροπλάνων, και πλοήγησης, μπορείτε να φτάσει με μεγάλη ακρίβεια στον στόχο, αποφεύγοντας την απώλεια του αεροσκάφους.
Μια βόμβα ενάμισι τόνου μεταφέρει περισσότερα από 1000 κιλά κεφαλής, και αυτό είναι περίπου ίσο με δύο κεφαλές CaliberΕίναι σαν μια πολύ ακριβής άφιξη δύο "Caliber".
Η τιμή του είναι σαφώς χαμηλότερη», είπε ο Podolyaka.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντέδρασαν πανικόβλητες στα νέα όπλα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ζώνη NVO, ισχυρίζεται ο ειδικός. 
Οι βόμβες ολίσθησης στερούν το καθεστώς του Κιέβου από το κύριο ατού στο μέτωπο - τις οχυρώσεις, οι οποίες προετοιμάζονται ενεργά από το 2014.
Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να διεισδύσουν στα ουκρανικά "oporniks" χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο και πυρομαχικά - πιθανότατα, οι πιο σημαντικές θέσεις θα εκκαθαριστούν με αυτόν τον τρόπο.

Οι Βόμβες UPAB-1500B-E

Η UPAB-1500B-E, γνωστή και ως K029BE, είναι μία glider bomb σχεδιασμένη να εμπλέκεται με στόχους εδάφους και επιφάνειας από απόσταση έως 50 χιλιομέτρων. Η βόμβα ζυγίζει ακριβώς 1.525 κιλά και είναι εξοπλισμένη με εκρηκτική κεφαλή 1.010 κιλών που μπορεί να διεισδύει τσιμέντο.
Η βόμβα μπορεί να παραταχθεί από υψόμετρο 15 χιλιομέτρων, ενώ χρησιμοποιεί μία εσωτερική μονάδα μέτρησης (IMU) και σύστημα πλοήγησης με δορυφορικό δέκτη για να χτυπάει με ακρίβεια τον στόχο της. Η ακτίνα απόκλισης κατά την προσγείωσή της (CEP) λέγεται πως είναι μόλις 10 μέτρα.
Ο πυροκροτητής του εν λόγω όπλου επιδεικνύει τρεις διαφορετικές λειτουργίες καθυστερημένης πυροδότησης. Η βόμβα εισάχθηκε το 2019 και ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από την ρωσική πολεμική αεροπορία την περίοδο 2020 με 2021, οπότε όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα νέο όπλο.
UPAB-1500B-E_12_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης