Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Πόλεμος αν μας καταρρίψετε διηπειρωτικό πύραυλο στον Ειρηνικό

Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Πόλεμος αν μας καταρρίψετε διηπειρωτικό πύραυλο στον Ειρηνικό
Θα θεωρήσουμε κήρυξη πολέμου εάν κάποιος αναχαιτίσει στρατηγικά μας όπλα κατά τη διάρκεια δοκιμής του λέει η Β. Κορέα
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ ότι θα εκλάβει ως κήρυξη πολέμου οποιαδήποτε κίνηση αναχαίτισης διηπειρωτικού της πυραύλου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στέλνει η Βόρεια Κορέα, η οποία καταδίκασε με έντονο τρόπο τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αναφέροντας πως αυτές αυξάνουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
«Εάν κάποιος αναχαιτίσει τα στρατηγικά μας όπλα κατά τη διάρκεια της δοκιμής τους στην ανοιχτή θάλασσα και στον εναέριο χώρο εκτός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ σε μια κατάσταση που δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, θα το θεωρήσουμε κήρυξη πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας» υποστήριξε η Kim Yo-jong, αδερφή του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong un, υπογραμμίζοντας πως η Β. Κορέα προσανατολίζεται στο να εκτοξεύσει πολλούς περισσότερους πυραύλους προς τον Ειρηνικό.

Η προειδοποίηση ΗΠΑ

«Υπενθυμίζουμε επίσης σε όλους ότι το πρωτόκολλο του στρατού μας για μια τέτοια κατάσταση έχει περιγραφεί» υποστήριξε η Kim Yo-jong, όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Σύμφωνα με το KCNA, νοτιοκορεατικά μέσα ανέφεραν πριν από λίγες ημέρες ότι ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειρηνικού των ΗΠΑ (USPACOM) είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι οι ΗΠΑ θα καταρρίψουν οποιονδήποτε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο της Βόρειας Κορέας εκτοξευθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η απειλή της Β. Κορέας

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή η Kim Yo-jong, η οποία είναι αναπληρώτρια επικεφαλής του Τμήματος Δημοσιότητας και Πληροφόρησης του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, χαρακτήρισε απαράδεκτες, «περιττές και παράλογες» τέτοιες δηλώσεις, αν και σημείωσε πως η τοποθέτηση αυτή μπορεί να έχει ληφθεί εκτός πλαισίου.
«Αλλά ακόμα κι αν είναι αναληθές, εκπέμπω μια προληπτική σαφή προειδοποίηση.
Ο Ειρηνικός Ωκεανός δεν είναι έδαφος των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας» υπογράμμισε η Kim Yo-jong, αναφέροντας ότι θα ήταν «ενδιαφέρον» να δούμε την αντίδραση των ΗΠΑ στην αναχαίτιση «στρατηγικών όπλων» της Βόρειας Κορέας στον Ειρηνικό, τον οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν «αυλή τους».

Σας παρακολουθούμε

Επιπλέον, η Kim Yo jong συνέστησε στους αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ να απόσχουν από τέτοιες ρητορικές και ενέργειες που κλιμακώνουν την κατάσταση.
«Οι επιδεικτικές στρατιωτικές δραστηριότητες και κάθε είδους δηλώσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, οι οποίες είναι τόσο παράξενες που δεν μπορούν να αγνοηθούν, αναμφίβολα αναγκάζουν τη Βόρεια Κορέα να λάβει αντίποινα» επισημαίνει η Kim Yo jong, τονίζοντας ότι η ηγεσία της Βόρειας Κορέας παρακολουθεί τους στρατιώτες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας και είναι «έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γρήγορα και αποφασιστικά ανά πάσα στιγμή με δική της πρωτοβουλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης