Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί στέλνουν ενισχύσεις στο Bakhmut – Προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό τους

Οι Ουκρανοί στέλνουν ενισχύσεις στο Bakhmut – Προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό τους
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν περικυκλώσει την πόλη και ότι έχουν καταλάβει περίπου το 40% αυτής
Σχετικά Άρθρα
Μετά την απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky και των Ουκρανών στρατηγών να υπερασπίσουν το Bakhmut, το οποίο έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις που φέρονται να έχουν καταλάβει περίπου το 40% της πόλης, οι Ουκρανοί στέλνουν ενισχύσεις έτσι ώστε να επιχειρήσουν να αποτρέψουν τον πλήρη αποκλεισμό τους.
«Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας προσπαθεί να αποτρέψει την πλήρη περικύκλωση του Bakhmut.
Για αυτό το λόγο και καταγράφηκε η μεταφορά περισσότερο ή λιγότερο ετοιμοπόλεμων μονάδων στα δυτικά της πόλης.
Έχουν ενισχυθεί οι θέσεις στην περιοχή ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων» υποστήριξε μιλώντας στο TASS ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk Andrey Marochko.

Βλήματα από το Chasov Yar

Μάλιστα ο Marochko υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται με το πυροβολικό κατά των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή της πόλης Chasov Yar.
Υπενθυμίζεται πως και ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin πέρα από τα πυρά του κατά του ρωσικού στρατού για τον μη έγκαιρο ανεφοδιασμό του με πυρομαχικά, τόνισε πως οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν μέχρι τέλους στο Bakhmut, αναφέροντας πως δημιούργησαν τέσσερις ακόμα στρατιωτικές μονάδες για να υπερασπιστούν την πόλη.

Εντολή Zelelnsky

Αν και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η πτώση του Bakhmut δεν πρόκειται να αλλάξει τη ροή του πολέμου και πως θα έχει μόνο συμβολική σημασία για τους Ρώσους, οι οποίοι – όπως υποστηρίζουν – μετρούν τεράστιες απώλειες στις πολύμηνες αυτές φονικές μάχες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έδωσε εντολή να ενισχυθεί η άμυνα του Bakhmut και να σταλούν περισσότερες δυνάμεις.
Μάλιστα υποστήριξε πως η απόφαση υπεράσπισης της πόλης ελήφθη ομόφωνα από τους Ουκρανούς στρατηγούς.
Παρά τους ισχυρισμούς των Αμερικάνων για τη συμβολική σημασία της κατάληψης του Bakhmut, η Ρωσία υποστηρίζει ότι αν καταλάβει το Bakhmut, τότε ανοίγει ο δρόμος για την κατάληψη όλου του Donetsk και κατ’επέκταση του Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης