Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Προθεσμία 10 ημερών στους κατοίκους του Dnipropetrovsk για να παραδώσουν τα όπλα που μοίρασε ο Zelensky

Ουκρανία: Προθεσμία 10 ημερών στους κατοίκους του Dnipropetrovsk για να παραδώσουν τα όπλα που μοίρασε ο Zelensky
Οι περιφερειακές αρχές έχουν μάλιστα λίστες πολιτών που έλαβαν όπλα
Οι αρχές της περιοχής Dnipropetrovsk έδωσαν προθεσμία δέκα ημερών για την παράδοση όπλων που δόθηκαν στον πληθυσμό από την αρχή του πολέμμου στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο.
Την ανακοινωση έκανε τη Δευτέρα 6/3 ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Σεργκέι Λυσάκ.
"Οι πολίτες πρέπει να πιστρέψουν πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά εντός δέκα ημερών.
 Το γεγονός είναι ότι <...> στους πολίτες παρασχέθηκαν όπλα. < ...> Όταν η κατάσταση στην περιοχή σταθεροποιήθηκε, κάποιοι επέστρεψαν τα όπλα τους, αλλά οι υπόλοιποι τα κράτησαν», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram .
Ο Λύσακ τόνισε ότι οι περιφερειακές αρχές έχουν μάλιστα λίστες πολιτών που έλαβαν όπλα, αλλά προς το παρόν θα απέχουν από τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων.
Οι αρχές της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους άρχισαν να μοιράζουν όπλα σε όλους.
Στις 4 Μαρτίου 2022, ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπέγραψε νόμο που επιτρέπει σε πολίτες από Ουκρανούς και ξένους πολίτες να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της «εθνικής αντίστασης».
Στις 15 Μαρτίου του ίδιου έτους, ο υπουργός Εσωτερικών Denis Monastyrsky ανέφερε ότι «δεκάδες χιλιάδες πολυβόλα» είχαν εκδοθεί στον πληθυσμό.
Την ίδια ώρα, τα ουκρανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι στις πόλεις της χώρας δρούσαν συμμορίες ενόπλων ληστών, οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν σε διαμερίσματα υπό το πρόσχημα στρατιωτών εδαφικής άμυνας ή αστυνομικών. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Zakharova, το καθεστώς του Κιέβου μοίρασε 300.000 φορητά όπλα στον άμαχο πληθυσμό, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτο χάος στη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης