Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν αλλάζει τίποτα εάν οι Ρώσοι πάρουν το Bakhmut – Συμβολική η σημασία

ΗΠΑ: Δεν αλλάζει τίποτα εάν οι Ρώσοι πάρουν το Bakhmut – Συμβολική η σημασία
Δεν σημαίνει ότι με την πτώση του Bakhmut, οι Ρώσοι έχουν αλλάξει τη ροή του πολέμου είπε ο υπ.Άμυνας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα όσον αφορά την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να καταλάβουν το Bakhmut διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, υποστηρίζοντας πως η πτώση της πόλης θα είχε κυρίως συμβολική, και όχι στρατηγική σημασία.
«Πιστεύω ότι έχει περισσότερο συμβολική σημασία, παρά στρατηγική ή επιχειρησιακή.
Η πτώση του Bakhmut δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι οι Ρώσοι έχουν αλλάξει τη ροή αυτής της μάχης» υποστήριξε ο Austin, τονίζοντας ότι δεν θα κάνει προβλέψεις για το αν ή πότε θα πέσει το Bakhmut.
Όπως είπε, αν οι ουκρανικές δυνάμεις αποφασίσουν να λάβουν θέσεις δυτικά του Bakhmut δεν θα το θεωρήσει στρατηγικό πισωγύρισμα.

Ρήγμα ρωσικού στρατού – Wagner

Κληθείς να σχολιάσει τα νέα πυρά που εκτόξευσε ο επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής ιδιωτικής εταιρείας, Wagner, Yevgeny Prigozhin, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη μη έγκαιρη προμήθεια του με πυρομαχικά και όπλα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Austin υποστήριξε ότι υπάρχει κάποιο ρήγμα.
«Θα έλεγα ότι οι δυνάμεις της Wagner ήταν λίγο πιο αποτελεσματικές από τις ρωσικές (…)
Τούτου λεχθέντος, δεν έχουμε δει παραδειγματική απόδοση από τις ρωσικές δυνάμεις» ανέφερε ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας.
Πάντως, πλήθος δημοσιευμάτων κάνει λόγο για τεράστιες απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut αλλά και για έριδες μεταξύ του προέδρου Zelensky και του αρχηγού του ουκρανικού στρατού για το εάν πρέπει ή όχι να αποχωρήσει από την πόλη ο ουκρανικός στρατός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης