Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα ενοποιήσει Luhansk, Donetsk, Zaporizhia, Kherson – Οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται σε F-16 – Τρόμος τα ρωσικά Lancet

Η Ρωσία θα ενοποιήσει Luhansk, Donetsk, Zaporizhia, Kherson – Οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται σε F-16 – Τρόμος τα ρωσικά Lancet
Οι Ουκρανοί εκπεδεύονται σε F-16 Fighting Falcons
Σχέδιο να ενοποιήσουν τις περιοχές του Luhansk, Donetsk, Zaporizhia, Kherson στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία φαίνεται ότι εκπονεί η ρωσική ομοσπονδία.
Αν και επισήμως δεν το επιβεβαιώνουν ωστόσο το σχέδιο της επόμενης ημέρας είναι η ενοποίηση των Luhansk, Donetsk, Zaporizhia, Kherson σχηματίζοντας ένα ενιαίο έδαφος που θα υπάγεται στην Ρωσία και θα αποτελείται από Ουκρανικά εδάφη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις…

Ρωσία: Δεν υπάρχει απόφαση για την ενοποίηση 4 νέων ρωσικών περιοχών

«Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για την πιθανή ενοποίηση των νέων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μια ενιαία ομοσπονδιακή περιφέρεια, διάφορες επιλογές είναι υπό συζήτηση» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dm. Peskov.

Οι Ουκρανοί εκπεδεύονται σε F-16 Fighting Falcons

Θετική δυναμική αναπτύσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 Fighting Falcon στην Ουκρανία μετά από εβδομάδες πιέσεων από το Κίεβο.
Αν και η απόφαση είναι άπιαστη, πιλότοι από την Ουκρανία υποβάλλονται τώρα σε αξιολόγηση εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δύο αξιωματούχους του Κογκρέσου και έναν ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι δύο Ουκρανοί πιλότοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ για να αξιολογήσουν πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί για την εκπαίδευσή τους για να πετάξουν τα επιθετικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Σύμφωνα με το Eurasian Times, oι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σύντομα μπορεί να τους ακολουθήσουν και άλλοι πιλότοι, καθώς οι ικανότητες των Ουκρανών πιλότων αξιολογούνται σε προσομοιωτές στη βάση της Αεροπορικής Εθνοφρουράς στο Tucson της Αριζόνα.
Έως και 10 άλλοι Ουκρανοί πιλότοι ενδέχεται να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρόσθετη αξιολόγηση ήδη από αυτόν τον μήνα.
Η ανακοίνωση έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά τη δέσμευση του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών στα μαχητικά αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας.
Αν και δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το ποιο αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι πιθανότατα θα είναι το αεροσκάφος Eurofighter Typhoon Tranche 1.
Επιπλέον, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu ενημέρωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ουκρανία για το θέμα της εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών και την πιθανότητα αποστολής μαχητικών αεροσκαφών, πιθανώς του Mirage 2000C, στο Κίεβο.

Πρώτη φορά αξιολογούνται Ουκρανοί πιλότοι από τον αμερικανικό στρατό

Η εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός στρατός αξιολογεί Ουκρανούς πιλότους.
Οι EurAsian Times ανέφεραν τον περασμένο Ιούλιο ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε 100 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για να πετάξουν αμερικανικά μαχητικά
αεροσκάφη ως μέρος του νόμου για την έγκριση της εθνικής άμυνας του 2023.
Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη θέση του Πενταγώνου σχετικά με τη μεταφορά F-16 στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας για θέματα πολιτικής Colin Kahl δήλωσε στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι εταίροι τους είχαν αποφασίσει να παράσχουν F-16 στο Κίεβο.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ "δεν είχαν αρχίσει την εκπαίδευση στα F-16" και ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των F-16 ήταν "βασικά το ίδιο" με το χρονοδιάγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο ήταν 18 μήνες.
Με τις έντονες πιέσεις της για δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, η Ουκρανία έχει κάνει προετοιμασίες για να ξεκινήσει την εκπαίδευση στα αεροσκάφη αυτά μόλις ληφθεί απόφαση από τους συμμάχους της.
Για παράδειγμα, στα τέλη Οκτωβρίου, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία επέλεξε ένα στέλεχος πιλότων που θα εκπαιδευτούν τελικά να πετούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η Ουκρανία πιέζει για μαχητικά αεροσκάφη F-16

1280px-Royal_Air_Force_Typhoon_Jet_Fighter_MOD_45152009.jpg
Royal Air Force Typhoon Jet Fighter – Wikimedia Commons

Αφού εξασφάλισε τη δέσμευση για άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ, η Ουκρανία εντείνει τις εκκλήσεις της για δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των F-16 από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ που εκμεταλλεύονται τα αεροσκάφη.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί υποστηρίζουν τη μεταφορά, το Πεντάγωνο παρέμεινε αδέσμευτο.
Σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα, ο Biden διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται τώρα F-16, στηρίζοντας τον ισχυρισμό του αυτό στην καθοδήγηση του αμερικανικού στρατού.
Επίσης, ο Biden αποκάλυψε σε δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι είχε συνομιλία με τον Ζελένσκι για τα F-16 κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο στις 2 Φεβρουαρίου.
"Το αποκλείω προς το παρόν", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ όταν ρωτήθηκε αν θα έστελνε ποτέ F-16 στην Ουκρανία.
Αρκετά μαχητικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το σουηδικό Saab JAS-39, το βρετανικό Eurofighter Typhoon, το γερμανικό Tornado-S, το γαλλικό Mirage-2000, τα Rafales και τα αμερικανικά F-16 έχουν αναζητηθεί από την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη ρωσική πολεμική αεροπορία με προηγμένα δυτικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky πίεσε έντονα για μαχητικά αεροσκάφη, ενώ επισκέφθηκε το Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες κατά τη δεύτερη  περιοδεία του μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.
Τον περασμένο μήνα, ένας διάσημος Ουκρανός πιλότος μαχητικών αεροσκαφών που χρησιμοποιεί το διακριτικό "Juice" δήλωσε ότι το αμερικανικής κατασκευής F-16 θα ήταν η καλύτερη επιλογή για να καταστεί η ουκρανική πολεμική αεροπορία πιο θανατηφόρα για την προσβολή ρωσικών στόχων, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η EurAsian Times.
Νωρίτερα, η Πολωνία άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν πρόθυμη να μεταφέρει ορισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τον στόλο της. Ωστόσο, πρόσθεσε μια επιφύλαξη ότι οποιαδήποτε τέτοια μεταφορά θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συντονισμένης προσπάθειας με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία έχει επίσης ασκήσει πιέσεις σε Ολλανδούς αξιωματούχους για τα μαχητικά F-16 τους.
Ακόμη και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων "πιέζει αθόρυβα" το Υπουργείο Άμυνας να υπογράψει ένα πακέτο F-16 για την Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η αξιολόγηση των Ουκρανών πιλότων θα μπορούσε να είναι ένα θετικό σημάδι για την Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει σταθερά ότι χρειάζεται προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πολύ ανώτερη αεροπορία.

O Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία από τα ρωσικά Lancet – Έχουν καταστραφεί πάνω από 100 οβιδοβόλα

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταστρέφει ουκρανικά οβιδοβόλα στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με πυρομαχικά Lancet.
Στις 3 και 4 Μαρτίου, το RT και άλλες ρωσικές ειδησεογραφικές πηγές δημοσίευσαν βίντεο που τεκμηριώνουν τρεις πρόσφατες επιθέσεις Lancet που στόχευαν ένα σοβιετικής κατασκευής D-30 ρυμουλκούμενο οβιδοφόρο 122 mm, ένα αμερικανικής κατασκευής M777 ρυμουλκούμενο οβιδοφόρο 155 mm και σοβιετικής κατασκευής 2S1 Gvozdika self -προωθούμενο οβιδοβόλο 122 χλστ.

Ο όμιλος ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern, παράγει δύο εκδόσεις των περιπλανώμενων πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 40 λεπτών και κεφαλή τριών κιλών και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 1 ώρα και είναι οπλισμένος με κεφαλή βάρους πέντε κιλών.

Το Lancet είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρο-οπτικό σύστημα που του επιτρέπει να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να κλειδώνει στατικούς και κινούμενους στόχους.
Το προφίλ χαμηλής πτήσης, η μικρή διατομή ραντάρ και η ελάχιστη υπέρυθρη υπογραφή των περιπλανώμενων πυρομαχικών καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την αναχαίτισή τους.

Έχουν σημειωθεί περισσότερα από 100 τεκμηριωμένα χτυπήματα Lancet σε στρατιωτικό εξοπλισμό των δυνάμεων της Ουκρανίας με επίκεντρο τα ειδικά ρυμουλκούμενα και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Παρά το γεγονός ότι έχει λάβει περισσότερα από 800 συστήματα πυροβολικού από τους συμμάχους της, η Ουκρανία εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανταποκριθεί στη δύναμη πυρός του ρωσικού στρατού.
website_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης