Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμφύλιος Zelensky με τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού για το Bakhmut – Τεράστιες απώλειες

Εμφύλιος Zelensky με τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού για το Bakhmut – Τεράστιες απώλειες
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήθελε για λόγους πολιτικούς οι Ουκρανοί να υπερασπιστούν το Bakhmut μέχρι τελικής πτώσης
Σχετικά Άρθρα
Για διαμάχη μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky και του αρχηγού του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny σχετικά με την υπεράσπιση του Bakhmut κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο Zaluzhny είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων από το Bakhmut, θέση που είχε διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα από αρκετούς Ουκρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι υποστήριζαν πως δεν επρόκειτο οι ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν με κάθε κόστος την πόλη που έγινε και το σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης.

Πολιτικοί οι λόγοι

Όπως επισημαίνει η Bild ο Zaluzhny είχε πει στον πρόεδρο Zelensky πριν από μερικές εβδομάδες, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπρεπε να αποχωρήσουν από το Bakhmut.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Zelensky είχε διαφορετική άποψη ενώ περιβάλλον του Ουκρανού προέδρου φέρεται να τονίζει την ανάγκη να «κρατηθεί» μέχρι τέλους το Bakhmut κυρίως για πολιτικούς λόγους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πιθανότατα υποστηρίζουν τον Zaluzhny σχετικά με το αίτημα της αποχώρησης των Ουκρανών στρατιωτών.

Τεράστιες απώλειες

Δημοσιεύματα θέλουν τον ουκρανικό στρατό να έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στις μάχες στο Bakhmut.
Επισημαίνεται μάλιστα πως στην περιοχή αυτή επιχειρούν κάποιες από τις καλύτερες και πιο έμπειρες στρατιωτικές μονάδες του ουκρανικού στρατού.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως έχουν περικυκλώσει ουσιαστικά τους Ουκρανούς στο Bakhmut, αφήνοντας μέχρι στιγμής μόλις μια ασφαλή δίοδο για την αποχώρηση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης