Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος τιμών» από την Tesla - Μειώσεις 4%-9% στα Model S και Model X

«Πόλεμος τιμών» από την Tesla - Μειώσεις 4%-9% στα Model S και Model X
Nέες μειώσεις τιμών από την Tesla
Σχετικά Άρθρα
Σε νέες μειώσεις τιμών προχωρά η Tesla, προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις.
Η Tesla μείωσε τις τιμές των δύο ακριβότερων ηλεκτρικών οχημάτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, λίγες ημέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών σε άλλα μοντέλα είχαν αυξήσει τη ζήτηση.
Οι μειώσεις τιμών, η πέμπτη προσαρμογή της Tesla από την αρχή του έτους, κυμαίνονταν από 4% στην έκδοση επιδόσεων του Model S έως 9% στο ακριβότερο Model X.

Οι μειώσεις τιμών αυξάνουν τη ζήτηση

Ο Musk έχει πει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι η Tesla θα επικεντρωθεί στη μείωση των τιμών για να αυξήσει τη ζήτηση και ότι είχε δει επιτυχία στην πρόκληση παραγγελιών με τις παγκόσμιες εκπτώσεις που εισήχθησαν τον Ιανουάριο, όπως σημειώνει το Reuters.
"Η επιθυμία των ανθρώπων να αποκτήσουν ένα Tesla είναι εξαιρετικά υψηλή. Ο περιοριστικός παράγοντας είναι η ικανότητά τους να πληρώσουν για ένα Tesla", δήλωσε ο Musk την περασμένη εβδομάδα στην ημέρα των επενδυτών της Tesla.
Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τις πιο πρόσφατες μειώσεις τιμών.
Η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις τιμές των αυτοκινήτων της σε όλες τις αγορές της τον Ιανουάριο, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 20% σε αυτό που πολλοί αναλυτές είδαν ως την έναρξη ενός πολέμου τιμών από τον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.
Έκτοτε προσαρμόζει τις τιμές με ρυθμό και συχνότητα που ξεπερνά όσα έχουν επιχειρήσει οι καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες σε έναν κλάδο όπου η βασική τιμή ενός αυτοκινήτου εξακολουθεί να αναφέρεται ως "αυτοκόλλητη τιμή" σε ένα όχημα που βρίσκεται σε απόθεμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης