Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύσκολο για τις ΗΠΑ να συντηρήσουν το μύθο ότι η Ρωσία χάνει και η Ουκρανία κερδίζει

Δύσκολο για τις ΗΠΑ να συντηρήσουν το μύθο ότι η Ρωσία χάνει και η Ουκρανία κερδίζει
Ολοένα και περισσότερες ουκρανικές πόλεις μετατρέπονται σε ερείπια, πολίτες φεύγουν από την χώρα
Σχετικά Άρθρα
Ολοένα και πιο δύσκολο καθίσταται για τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Biden να συντηρήσουν και να υποστηρίξουν τον μύθο τους πως η Ρωσία σύντομα θα ηττηθεί και ότι η Ουκρανία κερδίζει στο πεδίο μάχης.
«Η πορεία των εχθροπραξιών είναι τέτοια που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τον Biden κάθε μέρα να δίνει διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία κερδίζει στο πεδίο της μάχης.
Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότερες ουκρανικές πόλεις μετατρέπονται σε ερείπια, οι στρατιώτες της πεθαίνουν και εκατομμύρια πολίτες φεύγουν από τη χώρα» αναφέρει σε δημοσίευμα της η αυστραλιανή εφημερίδα The Australian.

Πιο κοντά σε καταστροφική αντιπαράθεση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύγκρουση στην Ουκρανία, που τροφοδοτείται από τις ΗΠΑ, φέρνει «την Ουάσινγκτον πιο κοντά σε μια καταστροφική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα».
«Η υπερβολική και αβάσιμη κριτική του προέδρου Biden στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τη Ρωσία έχει ήδη συνδέσει το μέλλον των ΗΠΑ με τη μοίρα της Ουκρανίας» υποστηρίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά αλλά σταθερά προς το Bakhmut απέναντι σε όλες τις εκτιμήσεις για κατάρρευση της Ρωσίας και ανατροπή του Putin.
«Αυτή η σύγκρουση θα γίνει αβάσταχτος ζυγός στο λαιμό του Αμερικανού προέδρου πριν από τις εκλογές του 2024, στις οποίες πρόκειται να συμμετάσχει» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η έκβαση αυτού του πολέμου, η συμμετοχή των ΗΠΑ σε αυτή τον πόλεμο, ξεθωριάζει τις ελπίδες για μια επανεκλογή του Biden.

Σταθερή η Ρωσία, φτερό στον άνεμο οι ΗΠΑ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τόσο πριν από την έναρξη της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία όσο και κατά τη συνέχισή της, η συμπεριφορά της Ρωσίας και των ΗΠΑ, διαφέρει ριζικά.
Αν και η Ρωσία διατυπώνει με συνέπεια τα αιτήματά της σχετικά με το απαράδεκτο της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και τη «ζωτική σημασία της Κριμαίας για την επιβίωσή της ως μεγάλη δύναμη», ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα αθετήσει τις υποσχέσεις του.
«Ο Biden υποσχέθηκε ότι δεν θα έστελνε τανκ και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά τα τανκ είναι καθ' οδόν και οι παραδόσεις μαχητικών έχουν αποκλειστεί προς το παρόν» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας την ευκολία με την οποία η δέσμευση για τη μη αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία, θα μπορούσε να παραβιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης