Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρον άρον έφυγε και η Harris Associates από την Credit Suisse - Μηδένισε τη συμμετοχή της

Άρον άρον έφυγε και η Harris Associates από την Credit Suisse - Μηδένισε τη συμμετοχή της
Γιατί να πάμε σε κάτι που καίει κεφάλαια, όταν ο υπόλοιπος τομέας τα παράγει τώρα, ανέφερε η Harris Associates
Η Harris Associates, ένας από τους βασικούς μετόχους της Credit Suisse, πούλησε το μερίδιό της στην ελβετική τράπεζα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο και επικεφαλής επενδύσεων, David Herro.
Ο Herro δεν έδωσε λόγο για την πώληση του μεριδίου, αλλά νωρίτερα δήλωσε στους Financial Times ότι η Harris πούλησε το μερίδιο αφού έχασε την υπομονή της με τη στρατηγική της Credit Suisse για την αναχαίτιση των συνεχιζόμενων ζημιών και την έξοδο των πελατών.
Η Harris, η οποία είχε παραμείνει πιστή παρά μια σειρά σκανδάλων στην Credit Suisse, γνωστοποίησε ένα μερίδιο περίπου 10% στην τράπεζα τον περασμένο Αύγουστο, αλλά το μείωσε στο 5% τον Ιανουάριο.
Η Harris είχε αρχίσει να μειώνει την έκθεσή της τον Οκτώβριο, αφού η Credit Suisse συγκέντρωσε 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από επενδυτές και όταν η Saudi National Bank την αντικατέστησε ως κορυφαίο επενδυτή, δήλωσε ο Herro στους Financial Times.
"Υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το μέλλον της ελβετικής τράπεζας.
Υπήρξαν μεγάλες εκροές από τη διαχείριση πλούτου", ανέφερε η εφημερίδα που επικαλέστηκε τον Herro.
Η Credit Suisse ανέφερε απότομη επιτάχυνση των αποσύρσεων το τέταρτο τρίμηνο, με εκροές άνω των 110 δισ. ελβετικών φράγκων.
"Έχουμε πολλές άλλες επιλογές για να επενδύσουμε", πρόσθεσε.
"Η αύξηση των επιτοκίων σημαίνει ότι πολλά ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατευθύνονται προς την άλλη κατεύθυνση.
Γιατί να πάμε σε κάτι που καίει κεφάλαια, όταν ο υπόλοιπος τομέας τα παράγει τώρα".

Η απάντηση της Credit Suisse

Σε δήλωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters την Κυριακή, η Credit Suisse ανέφερε ότι "είμαστε μπροστά από το σχέδιό μας και έχουμε σαφείς στρατηγικούς στόχους".
"Είμαστε επικεντρωμένοι στην επιτυχή εκτέλεση του σχεδίου μας και στην πρόοδο προς τους στόχους μας για να διασφαλίσουμε ότι η νέα Credit Suisse θα προσφέρει βιώσιμη αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους".
Η τράπεζα, η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελβετίας, έχει επίσης ξεκινήσει μια σημαντική αναμόρφωση των δραστηριοτήτων της, μειώνοντας το κόστος και τις θέσεις εργασίας για να ενισχύσει την πορεία της, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ξεχωριστής επιχείρησης για την επενδυτική της τράπεζα υπό το εμπορικό σήμα CS First Boston.
Η Credit Suisse ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τις μεγαλύτερες ετήσιες ζημίες της από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αφού οι πελάτες απέσυραν δισεκατομμύρια από την τράπεζα.
Προειδοποίησε για περαιτέρω "σημαντικές" απώλειες φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης