Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Prigozhin: Στείλτε μας πυρομαχικά - Εάν η Wagner υποχωρήσει, θα καταρρεύσει το μέτωπο στο Bakhmut

Πυρά Prigozhin: Στείλτε μας πυρομαχικά - Εάν η Wagner υποχωρήσει, θα καταρρεύσει το μέτωπο στο Bakhmut
Πρόκειται απλά για γραφειοκρατία ή για προδοσία διερωτάται ο επικεφαλής της Wagner
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Σε νέες καταγγελίες ότι εκπρόσωπος της Wagner δεν κατάφερε να μπει στο αρχηγείο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης προχώρησε ο Yegveny Prigozhin, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε εξαπολύσει τα πυρά του κατά του ρωσικού πουργείου Άμυνας, αναφέροντας πως οι δυνάμεις του δεν έχουν λάβει τα πυρομαχικά, τα οποία του είχαν υποσχεθεί.
Ο Prigozhin είπε ότι εμποδίστηκε η πρόσβαση του εκπροσώπου του στο αρχηγείο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία, λίγη ώρα αφού ο ίδιος επανέλαβε την καταγγελία του για την έλλειψη πυρομαχικών στις τάξεις των μισθοφόρων του.
Ο επικεφαλής της Wagner είχε αναφέρει πως αν δεν του στείλουν άμεσα τα πυρομαχικά που του είχαν υποσχεθεί, οι πρώτες γραμμές στο Bakhmut, είναι πιθανό να καταρρεύσουν.

Προδοσία;

«Προς το παρόν, προσπαθούμε να καταλάβουμε τον λόγο: πρόκειται για απλώς για μια συνηθισμένη γραφειοκρατία ή για μια προδοσία;» διερωτάται σε μήνυμα του που ανήρτησε στο Telegram ο Prigozhin, ο οποίος για ακόμα μια φορά κατηγορεί ανοιχτά και δημόσια την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μη στήριξη των δυνάμεων του.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν μερικές εβδομάδες κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu και τον αρχηγό του ρωσικού στρατού για εσχάτη προδοσία.

Εάν υποχωρήσουμε, θα καταρρεύσουν όλα

Στο τελευταίο του μήνυμα, ο Prigozhin εκφράζει την ανησυχία του ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση θα ήθελε να τους έχει ως αποδιοπομπαίους τράγους σε περίπτωση που η Ρωσία χάσει τον πόλεμο.
«Εάν η Wagner υποχωρήσει τώρα από το Bakhmut, τότε ολόκληρο το μέτωπο θα καταρρεύσει.
Η κατάσταση δεν θα είναι «γλυκιά» για όλους τους στρατιωτικούς σχηματισμούς που προστατεύουν τα ρωσικά συμφέροντα» αναφέρει ο Prigozhin.
Πάντως, και παρά τις προειδοποιήσεις του Prigozhin, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να προχωρούν στο Bakhmut, να έχουν περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται από τη στρατηγικής σημασίας αυτή πόλη, που αποτελεί εδώ και μήνες το σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης