Διεθνή

Παραδοχή Zelensky: Δίνουμε μία σκληρή και οδυνηρή μάχη στο Donbass

Παραδοχή Zelensky: Δίνουμε μία σκληρή και οδυνηρή μάχη στο Donbass
«Θα ήθελα να τιμήσω ιδιαιτέρως την ανδρεία, τη δύναμη και την αντίσταση των στρατιωτών που μάχονται στο Donbass», είπε ο Zelensky
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπογράμμισε απόψε ότι ο στρατός της χώρας του δίνει μια «οδυνηρή και δύσκολη» μάχη εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Donbass, όπου βρίσκεται η πόλη Bakhmut, γύρω από την οποία διεξάγονται σφοδρές μάχες εδώ και μήνες.
«Θα ήθελα να τιμήσω ιδιαιτέρως την ανδρεία, τη δύναμη και την αντίσταση των στρατιωτών που μάχονται στο Donbass», είπε ο Zelensky στο καθημερινό διάγγελμά του, προσθέτοντας ότι η μάχη αυτή «είναι μια από τις δυσκολότερες».
Το Bakhmut έχει μετατραπεί στο σύμβολο του πολέμου για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής του Donbass, μιας λεκάνης που αποτελείται από τις επαρχίες Luhansk και Donetsk.
Η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτησή της, μολονότι δεν την ελέγχει πλήρως.
Ο Zelensky ευχαρίστησε επίσης τους Ουκρανούς στρατιώτες που «απέκρουσαν τις επιθέσεις, κατέστρεψαν τον κατακτητή, αποδυνάμωσαν τις θέσεις και την επιμελητεία του εχθρού και προστάτευσαν τα σύνορα και τις πόλεις μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης