Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία διπλασιάζει τον αριθμό των τανκς Challenger 2 που σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία

Η Βρετανία διπλασιάζει τον αριθμό των τανκς Challenger 2 που σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία
Τα Challenger 2 υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν την Ουκρανία να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του ρωσικού στρατού την επόμενη άνοιξη
Σχετικά Άρθρα
Το Ηνωμένο Βασίλειο διπλασιάζει, από 14 σε 28, τον αριθμό των κύριων αρμάτων μάχης Challenger 2 που σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε στις 5 Μαρτίου ο πρεσβευτής του Κιέβου στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadym Prystaiko.
Ο πρέσβης αποκάλυψε ότι η βρετανική απόφαση να αυξήσει τον αριθμό των αρμάτων μάχης που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία ελήφθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Volodymyr Zelensky στο Λονδίνο.
«Μιλώντας για τανκς (Challenger 2), τότε δεσμεύτηκαν 14 τανκς.
Και μετά την επίσκεψη του προέδρου Zelensky συμφωνήθηκε να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός», δήλωσε ο Prystaiko. στο Radio Free Europe/Radio Liberty.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak πήρε για πρώτη φορά την απόφαση να προμηθεύσει άρματα μάχης Challenger 2 στις δυνάμεις του Κιέβου στα μέσα Ιανουαρίου.
Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκε να προμηθεύσει τέτοια βαρέα όπλα.

O κύριος οπλισμός

Ο κύριος οπλισμός του Challenger 2 είναι το πυροβόλο όπλο L30A1 των 120 mm.

Το άρμα μάχης είναι επίσης εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα στόχευσης με δυνατότητα ημέρας/νύχτας.
Ζυγίζει 64 τόνους και προστατεύεται από μια διαβαθμισμένη σύνθετη θωράκιση, γνωστή ως Chobham.
Με κινητήρα ντίζελ Perkins CV12-6A V12 με 1.200 ίππους, το Challenger 2 μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 40 χιλιομέτρων εκτός δρόμου και έως και 59 χιλιομέτρων στο δρόμο.
Ουκρανικά στρατεύματα από την 25η και την 80η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου εκπαιδεύονται τώρα στο Challenger 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, 28 άρματα μάχης δεν θα είναι αρκετά για να εξοπλίσουν και τις δύο ταξιαρχίες και να παρέχουν επίσης ένα πλωτήρα συντήρησης.
Τα νέα τανκς θα φτάσουν στην Ουκρανία κάποια στιγμή τον Μάρτιο.
Τα Challenger 2 υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν την Ουκρανία να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του ρωσικού στρατού την επόμενη άνοιξη.
Οι δυνάμεις του Κιέβου πρόκειται επίσης να λάβουν 31 αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης M1A2 Abrams και περίπου 71 γερμανικής κατασκευής Leopard 2 για τον ίδιο σκοπό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης