Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Στις αιματηρές μάχες του Bakhmut οι Ρώσοι νίκησαν την ελίτ του ουκρανικού στρατού

Wall Street Journal: Στις αιματηρές μάχες του Bakhmut οι Ρώσοι νίκησαν την ελίτ του ουκρανικού στρατού
Η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι στη σημαντική αυτή πόλη ηττήθηκαν οι καλύτερα εκπαιδευμένες μονάδες των AFU, των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες έχουν επικρατήσει στις μάχες με τις πιο εκπαιδευμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού στο Bakhmut, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ουκρανούς αξιωματικούς.
«Αξιωματικοί σε ορισμένες άλλες ταξιαρχίες υποστηρίζουν ότι πολλές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις καλύτερα εκπαιδευμένες, έχουν ηττηθεί κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Bakhmut τους τελευταίους μήνες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι οι ταξιαρχίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη διαφέρουν στο επίπεδο εκπαίδευσης και δεν μπορούν πάντα να αλληλεπιδρούν κανονικά μεταξύ τους.
Όπως είπε ένας από τους Ουκρανούς διοικητές στο δημοσίευμα, οι θέσεις του καταλήφθηκαν λόγω του γεγονότος ότι ένα κοντινό τάγμα, αποτελούμενο από κακώς εκπαιδευμένους εθελοντές, εγκατέλειψε την περιοχή τους χωρίς προειδοποίηση.

Περικυκλωμένη η πόλη

Την Παρασκευή (3/5/2023), ο ιδρυτής του Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, δήλωσε ότι οι μαχητές της ομάδας του είχε σχεδόν πλήρως περικυκλώσει την πόλη.
Ένα από τα μέλη της μονάδας διευκρίνισε ότι όλοι οι τρόποι ανεφοδιασμού και αποχώρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την πόλη βρίσκονται στη ζώνη πυρός του ρωσικού πυροβολικού.
Επιπλέον, την προηγούμενη μέρα, δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν αμέσως ότι οι μονάδες τους είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τον οικισμό - αυτός είναι ο διοικητής με το διακριτικό κλήσης "Magyar" και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Yuri Luchenko, ο οποίος τώρα, είναι επικεφαλής μιας διμοιρίας επιθετικών drones.

Δεν έχει νόημα να κρατηθεί

Ο Sergey Rahmanin, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανίας έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση.
Είναι πεπεισμένος ότι από στρατιωτική άποψη δεν έχει νόημα να κρατηθεί η πόλη με οποιοδήποτε κόστος.
Το Bakhmut βρίσκεται στο τμήμα του Donetsk, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται από τις αρχές του Κιέβου, βόρεια της Gorlovka. Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό των Ουκρανών στο Donbass.
Εκεί διεξάγονται σφοδρές μάχες εδώ και αρκετούς μήνες.
exhaust.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης