Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Bakhmut διχάζει τους Αμερικανούς – Πίεση Ρεπουμπλικάνων σε Biden και Zelensky για τα δολάρια της Ουκρανίας

Το Bakhmut διχάζει τους Αμερικανούς – Πίεση Ρεπουμπλικάνων σε Biden και Zelensky για τα δολάρια της Ουκρανίας
Σημαντική πίεση ασκεί στον Λευκό Οίκο το μεγαλύτερο τμήμα του αμερικανικού εκλογικού σώματος για τη βοήθεια στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, ενώ οι Δημοκρατικοί παραμένουν προσηλωμένοι στον εξοπλισμό του Κιέβου, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2022, το Κογκρέσο ενέκρινε βοήθεια 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο αλλά οι ΗΠΑ έστειλαν σαφές μήνυμα στον Zelensky να μην επιμείνει τόσο πολύ στην πόλη Bakhmut.
Μια δημοσκόπηση της Pew Research που διεξήχθη τον Ιανουάριο έδειξε ότι το 40% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος στέλνει υπερβολική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 9% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα το 2022.
Μεταξύ των Δημοκρατικών, μόνο το 15% πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον στέλνει πάρα πολλά όπλα σε σύγκριση με το 23% που θέλει ο πρόεδρος Joe Biden να στείλει περισσότερα.
Μια δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου που διεξήχθη από την Gallup ανέφερε μεγαλύτερο χάσμα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Gallup, σχεδόν οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι ο Λευκός Οίκος παρέχει υπερβολική υποστήριξη στο Κίεβο, ενώ το 90% των Δημοκρατικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden έστελνε τη σωστή ποσότητα ή όχι αρκετά όπλα.
Η Gallup ανέφερε επιπλέον ότι οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι είναι στη συντριπτική τους διάθεση υπέρ της στήριξης της Ουκρανίας σε έναν παρατεταμένο πόλεμο και δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν τον τερματισμό της σύγκρουσης με το Κίεβο να παραχωρεί εδάφη στη Μόσχα.
Η ισχνή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει έναν παρατεταμένο πόλεμο.
pew.png

Τα δολάρια στον Zelensky πιέζουν τον  Biden

Το Kiel Institute for the World Economy, ένα γερμανικό think tank δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον παρείχε σχεδόν 45 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο τον περασμένο χρόνο.
Μια έρευνα του Fox News που διεξήχθη τις ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής βρήκε ότι το 74% των Δημοκρατικών ενέκρινε την πολεμική πολιτική του Biden στην Ουκρανία. Μόνο το 24% των Ρεπουμπλικάνων ενέκρινε την υποστήριξη του προέδρου στο Κίεβο.
Ενώ οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι υποστηρίζουν βαθιά τον αμερικανικό πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία, ένα Δημοκρατικό μέλος του Κογκρέσου είπε στους New York Times ότι ο πρόεδρος «μπορεί να μην καταλαβαίνει πλήρως» πόσοι Αμερικανοί θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στην Ουκρανία.
«Ενώ [οι Αμερικανοί] υποστηρίζουν κατ' αρχήν την Ουκρανία, έχει ταυτόχρονα την επιδεινούμενη αίσθηση πως ατελείωτα κεφάλαια φεύγουν από τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Τις τελευταίες εβδομάδες, μέλη της κυβέρνησης Biden ανακοίνωσαν στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky ότι ενδέχεται να μην υπάρξει υποστήριξη σε ένα άλλο τεράστιο πακέτο βοήθειας.
Ο Mark Cancian, ανώτερος σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, μιας δεξαμενής σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον, είπε στο Newsweek πως η Ουκρανία πρέπει να ξεκινήσει μια επίθεση για να συγκεντρώσει υποστήριξη.

Μήνυμα στον Zelensky για το Bakhmut

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει τον Zelensky να μην ξοδεύει πάρα πολλούς πόρους πολεμώντας για την ανατολική πόλη Bakhmut.
Αφού υπέστη τεράστιες απώλειες, ο Zelensky σκέφτεται τώρα να αποσύρει τις δυνάμεις του από την πόλη.
Το Βερολίνο εκτίμησε ότι ένας «τριψήφιος αριθμός» Ουκρανών στρατιωτών σκοτώνονται καθημερινά, πολεμώντας για την πόλη.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας Αμερικανός πεζοναύτης που πολεμούσε στο Bakhmut είπε στο ABC πως η μάχη έχει μετατραπεί σε «κρεατομηχανή» και οι στρατιώτες ζουν κατά μέσο όρο μόνο τέσσερις ώρες.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης