Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Κατηγορηματική διάψευση για τις πωλήσεις πολεμικού υλικού στην Ουκρανία - Δεν αλλάζουμε στάση

Σερβία: Κατηγορηματική διάψευση  για τις πωλήσεις πολεμικού υλικού στην Ουκρανία - Δεν αλλάζουμε στάση
Ο πρόεδρος Vucic υπενθύμισε ότι τα προϊόντα της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας παρέχονται μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες, δηλαδή κράτη χωρίς διεθνείς περιορισμούς
Δεν φαίνεται να υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις της Ρωσίας με μια ισχυρή σύμμαχό της καθώς ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic διάψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η χώρα πουλά όπλα στην Ουκρανία.
«Αυτό είναι ένα καθαρό ψέμα.
Η Σερβία δεν έχει στείλει όπλα σε κανέναν.
Η Σερβία παράγει και πουλά πυρομαχικά.
Έχουμε πολλές επιχειρήσεις αμυντικής βιομηχανίας.
Όταν παράγεις πυρομαχικά, σίγουρα θα καταλήξουν σε μια ζώνη σύγκρουσης ή σε μια περιοχή κρίσης.
Έχουμε δεν πούλησε ούτε ένα κομμάτι όπλα, όπλα ή πυρομαχικά ούτε στη Ρωσία ούτε στην Ουκρανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κατάρ, όπου βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας τη Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.
Ο Vucic υπενθύμισε ότι τα προϊόντα της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας παρέχονται μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες, δηλαδή κράτη χωρίς διεθνείς περιορισμούς
«Λένε ότι εξάγαμε μέσω Τουρκίας.
Γνωρίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα κάποια από τα προϊόντα να σταλούν και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης, προσθέσαμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εξάγουμε τα πυρομαχικά που πουλήσαμε στην Τουρκία.
Τι άλλο θλεκιυναπό εμάς»
επισήμανε ο Σέρβος πρόεδρος.
US-bought weapons found in the hands of Daesh in Yemen – Middle East Monitor
Αυτή την εβδομάδα, εμφανίστηκαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και στα κανάλια Telegram ότι η Σερβία φέρεται να παρέδωσε ρουκέτες για το Grad MLRS στο Κίεβο. Επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες σερβικές εταιρείες - την Krushik.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, τους πυραύλους της παραγωγής της αγοράζεται εταιρεία από τον Καναδά, η οποία στη συνέχεια τους στέλνει μέσω Τουρκίας και Σλοβακίας στην Ουκρανία. Ως αποδεικτικά στοιχεία αναφέρθηκαν αντίγραφα εγγράφων για την απόκτηση και μεταφορά πυρομαχικών, ακόμη και βιντεοσκοπήσεις.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε επίσημα από το Βελιγράδι διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το θέμα.
Η εταιρεία Krushik αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πώληση πυραύλων στον τελικό αγοραστή από την Ουκρανία και ότι τα έγγραφα που αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης ήταν αποσπασματικά και χρησιμοποιήθηκαν σκόπιμα για να βλάψουν την εταιρεία.
Αργότερα, το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας και το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσαν επίσης αρνήσεις.
NIN: The Ukrainian army uses grenades from Serbia, the manufacturer  remained damaged - The Geopost
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης