Τελευταία Νέα
Διεθνή

IAEA: Το Ιράν δηλώνει πρόθυμο να συνεργασθεί με τεχνικές επιτροπές για το πυρηνικό του πρόγραμμα

IAEA: Το Ιράν δηλώνει πρόθυμο να συνεργασθεί με τεχνικές επιτροπές για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του IAEA Rafael Grossi χαιρέτισε τις διαβεβαιώσεις του Ιράν
Το Ιράν έχει δώσει υψηλού επιπέδου διαβεβαιώσεις στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (Atomic Energy Agency - IAEA) ότι είναι πρόθυμο να συνεργαστεί για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων διασφαλίσεων και να συμμετάσχει σε επακόλουθες τεχνικές συζητήσεις, ανέφερε το Reuters το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 επικαλούμενο την έκθεση του ΔΟΑΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του IAEA Rafael Grossi χαιρέτισε τις διαβεβαιώσεις του Ιράν.
Η Τεχεράνη και ο ΙΑΕΑ ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις για να διευκρινίσουν την προέλευση των σωματιδίων ουρανίου που έχουν εμπλουτιστεί σε καθαρότητα έως και 83,7% στην πυρηνική εγκατάσταση Fordow.
Νωρίτερα το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, ο Grossi είχε συνομιλίες με τον Ιρανό πρόεδρο Ebrahim Raisi.
Στη συνάντηση με τον Raisi, ο γενικός διευθυντής του IAEA εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη κοινών μέτρων, τα οποία θα πρέπει, σύμφωνα με τα λόγια του, να «ομαλύνουν τον δρόμο της συνεργασίας» μεταξύ του Ιράν και του ΔΟΑΕ.
Ο Grossi έφτασε στην Τεχεράνη την Παρασκευή (3/3) και πραγματοποίησε δύο γύρους συνομιλιών με τον Mohammad Eslami, επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, και είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian.
Ο επικεφαλής της ΔΟΑΕ επεσήμανε ότι είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και το κλίμα στις συνομιλίες ήταν θετικό. Πρόσθεσε ότι κατά την τρέχουσα επίσκεψη εργασίας του στην Τεχεράνη, παρατήρησε ότι το Ιράν ήταν πρόθυμο να συνεργαστεί/
IAEA chief holds 'constructive' talks in Iran after uranium enrichment  findings | Iran | The Guardian
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης