Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνο μήνυμα Wormuth (υπουργός Στρατού - ΗΠΑ): Πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο με την Κίνα, εάν θέλουμε να νικήσουμε

Επικίνδυνο μήνυμα Wormuth (υπουργός Στρατού - ΗΠΑ): Πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο με την Κίνα, εάν θέλουμε να νικήσουμε
Το σχέδιο της Wormuth θα περιλαμβάνει την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων και προηγμένων όπλων στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων
Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Στρατού των ΗΠΑ Christine Wormuth δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να προετοιμαστούν για να κερδίσουν έναν μελλοντικό πόλεμο με την Κίνα για την Ταϊβάν, ενισχύοντας τις στρατιωτικές τους αναπτύξεις στην περιοχή.
«Προσωπικά δεν είμαι της άποψης ότι επίκειται μια αμφίβια εισβολή στην Ταϊβάν», δήλωσε η Wormuth σε εκδήλωση του American Enterprise Institute, σύμφωνα με τη Voice of America.
«Αλλά προφανώς πρέπει να προετοιμαστούμε, να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο».
Το σχέδιο της Wormuth θα περιλαμβάνει την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων και προηγμένων όπλων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων.

Το σχέδιο Wormuth


Είπε πως η συγκέντρωση στρατού θα είναι μια προσπάθεια αποτροπής του πολέμου με την Κίνα, αν και το Πεκίνο αυξήσει τη στρατιωτική του δραστηριότητα στην περιοχή ως απάντηση στις ενέργειες των ΗΠΑ.
Η Wormuth παρουσίασε τρεις τρόπους με τους οποίους ο αμερικανικός στρατός θα εργαστεί για τη δημιουργία δυνάμεων στην περιοχή.
Πρώτον, αυξάνοντας τη συνεργασία με τους συμμάχους, κάτι που είπε ότι θα «περιπλέξει» τη λήψη αποφάσεων του Πεκίνου.
Δεύτερον, ο Στρατός θα δημιουργήσει «κέντρα διανομής θεάτρου» για την προ-τοποθέτηση όπλων και άλλων προμηθειών στην περιοχή.
Ανέφερε την Αυστραλία και την Ιαπωνία ως δύο μέρη όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν όπλα και είπε ότι ο μη θανατηφόρος εξοπλισμός μπορεί να αποθηκευτεί στις Φιλιππίνες και τη Σιγκαπούρη.
Η τρίτη πτυχή του σχεδίου θα ήταν να τοποθετηθούν πιο ορατές δυνάμεις μάχης στην περιοχή.
«Στόχος μας είναι να έχουμε δυνάμεις του στρατού στον Ινδο-Ειρηνικό επτά με οκτώ μήνες το χρόνο», είπε η Wormuth.

Ο ρόλος του στρατού και στις ΗΠΑ

Όταν ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή, τόνισε ότι ο ρόλος του Στρατού θα είναι να δημιουργήσει «βάσεις για το Ναυτικό, τους Πεζοναύτες, την Πολεμική Αεροπορία» και να «παρέχει υποστήριξη εντός του θεάτρου των επιχειρήσεων» χρησιμοποιώντας τα αποθέματα όπλων και τα σκάφη.
Είπε επίσης πως ο στρατός των ΗΠΑ θα έχει επίσης έναν ρόλο να παίξει στην αμερικανική επικράτεια.
«Εάν μπαίναμε σε έναν μεγάλο πόλεμο με την Κίνα, η πατρίδα των Ηνωμένων Πολιτειών θα κινδύνευε επίσης, τόσο με κινητικές όσο και με μη κινητικές επιθέσεις.
Είτε πρόκειται για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, είτε σε αγωγούς, τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία, θα κληθεί να παράσχει αμυντική υποστήριξη στις πολιτικές αρχές», σημείωσε.

Οι απώλειες

Όταν ρωτήθηκε αν οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούσαν να αντέξουν το επίπεδο των απωλειών που θα προέκυπταν από έναν πόλεμο με την Κίνα, είπε ότι θα μπορούσαν, ακριβώς «όπως κάναμε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Αλλά τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα διαθέτουν πυρηνικά όπλα, πράγμα που σημαίνει ότι ένας πιθανός πόλεμος θα μπορούσε να είναι καταστροφικός για ολόκληρο τον κόσμο.
Η Wormuth είναι η τελευταία Αμερικανίδα αξιωματούχος που συζητά ανοιχτά το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να προετοιμάζονται για πόλεμο με την Κίνα.
Νωρίτερα το 2022, Αμερικανός στρατηγός προέβλεψε ότι οι ΗΠΑ θα βρεθούν σε πόλεμο με την Κίνα εντός δύο ετών και διέταξε τις δυνάμεις του να προετοιμαστούν.
«Ελπίζω να κάνω λάθος. Το ένστικτό μου, μου λέει ότι θα πολεμήσω το 2025», δήλωσε ο στρατηγός Mike Minihan, επικεφαλής της Αεροπορικής Διοίκησης σε υπόμνημά του που διέρρευσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης