Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παιχνίδια πολέμου στον 38ο παράλληλο – ΗΠΑ και Ν. Κορέα στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία

Παιχνίδια πολέμου στον 38ο παράλληλο – ΗΠΑ και Ν. Κορέα στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία
Οι 11ήμερες ασκήσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου 2023
Ένα ακόμα καυτό σημείο έντασης στον πλανήτη είναι έτοιμο να πυροδοτηθεί, αυτή τη φορά στον 38ο παράλληλο με τις μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας.
«Οι 11ήμερες ασκήσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου 2023 και θα περιλαμβάνουν προσομοιώσεις καθώς και επιδείξεις στη θάλασσα και στον αέρα και στην ξηρά, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι δυνάμεις των ΗΠΑ και η Νότια Κορέα», αναφέρει το The Hill με βάση επίσημες δηλώσεις.
Η δήλωση των συμμαχικών στρατιωτικών είναι πιθανό να οδηγήσει σε μία σφοδρή αντίδραση από την Πιονγκγιάνγκ.

Ασπίδα ελευθερίας


«Η ασπίδα της ελευθερίας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις δυνατότητες άμυνας και αντίδρασης της Συμμαχίας εστιάζοντας στο σενάριο της άσκησης σε πράγματα όπως το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας, η επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από πρόσφατους πολέμους και συγκρούσεις», ανέφερε η κοινή δήλωση.
Το καθεστώς του Kim Jong-un είχε στο παρελθόν χαρακτηρίσει τέτοιες ασκήσεις ως «πρόβα» εισβολής και έχει απαντήσει σε πρόσφατες αυξάνοντας τις δοκιμές πυραύλων μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με το The Hill, πολλαπλές πλευρικές ασκήσεις θα συνοδεύουν την κύρια.
«Επίσης, τα στρατεύματα θα συμμετάσχουν σε μια άλλη κοινή άσκηση που ονομάζεται Warrior Shield FTX, η οποία θα περιλαμβάνει ενέργειες σε αέρα, ξηρά, θάλασσα, διάστημα, κυβερνοχώρο και ειδικές επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης